Λαϊκά Κω: 26/07/66 Ένα μεγάλο κοινωνικό έργο θεμελιώνεται (από το αρχείο του Σταμ. Λ. Μανούση )

4
920

Σαν σήμερα πριν 55 χρόνια δηλαδή στις 25 Ιουλίου 1966 πραγματοποιήθηκε η θεμελίωση του οικισμού «Σοφοκλής Βενιζέλος».

Ένα μεγάλο κοινωνικό έργο που είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο Οφθαλμίατρος ΣΤΑΜΑΤΗΣ Κ. ΜΑΝΟΥΣΗΣ υλοποιείται. Για τον σκοπό αυτό μετέβη στην Κω κλιμάκιο Υπουργών  με επικεφαλής τον υπουργό Συντονισμού  τον Κ. Μητσοτάκη,  απαρτιζόμενο από τους Κώστα  Στεφανάκη, Α Πιαλόγλου, Μίμη  Γαληνό και Σταμάτη Μανούση για την θεμελίωση του οικισμού και την δρομολόγηση άλλων έργων όπως το ξεκίνημα των εργασιών του νέου λιμανιού για να πλευρίζουν τα καράβια για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος με τις λάντζες και τα γκαζολίνα!!

Από τον αγιασμό διακρίνεται οι υπουργοί ιερείς ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ ο Στ. Μανούσης κ στο άκρον δεξιά ο Δήμαρχος Κω Γεώργιος Καϊσερλης και ο Γιάννης Φωτόπουλος

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο παππούς του σημερινού πρωθυπουργού φαίνεται πεντακάθαρα. Είναι ο ψηλός που κρατάει την ανθοδέσμη.

  2. Η απόφαση για την κατασκευή του οικισμού αυτού είχε ληφθεί από την Κυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου, τότε που ζούσε ακόμη ο Σοφοκλής Βενιζέλος, και ο θεμέλιος λίθος καθυστέρησε να μπει λόγω της πολιτικής ανωμαλίας που ακολούθησε, για να τοποθετηθεί τελικά από την Κυβέρνηση των αποστατών. Αυτή είναι η αλήθεια!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ