Γαλλικά Ραφάλ και Μιράζ 2000 αποκτά η Τουρκία, μέσω του Κατάρ

0
186

Οι φίλοι μας οι Γάλλοι δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν αυτή τη συνεργασία

Ο Γάλλος φίλος μας, Εμανουέλ Μακρόν, που έριξε νερό στο κρασί του στην ταραγμένη σχέση που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν, γι’ αυτό και όπως δήλωσε θα σχεδιάσει απ’ την αρχή τη σχέση του με την Τουρκία, ας μας πει, όταν πουλάει τα Rafale σε τρίτες χώρες, δεν βάζει περιοριστικούς όρους;

Συγκεκριμένα όταν πουλούσε τα Rafale και τα Mirage 2000 στο Κατάρ, δεν τους έθεσε κάποιους όρους μέχρι που θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν;

Πώς γίνεται η Ντόχα να στέλνει τα μαχητικά της στην Τουρκία, όπως μεταδίδουν τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης, με το δικαίωμα να τα χρησιμοποιήσει όπου παραστεί ανάγκη; Μάλιστα προ ημερών ξεκίνησαν ασκήσεις με του Καταριανούς πιλότους οι οποίοι εκπαιδεύουν τους Τούρκους συναδέλφους τους στα Γαλλικά αεροσκάφη, ώστε να είναι έτοιμοι σύντομα να επιχειρήσουν μόνοι τους και στο Αιγαίο.

Η Ελλάδα έκανε τη συμφωνία με το Μακρόν, καπάρωσε τα γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη και νομίσαμε ότι αποκτήσαμε πλεονέκτημα στον αέρα. Οι χαρές και τα πανηγύρια δεν κράτησαν πολύ. Αμέσως η Τουρκία βρήκε τη λύση και μάλιστα χωρίς να δώσει ούτε μια κάλπικη λίρα. Ήρθε η βοήθεια από το Κατάρ, το οποίο έχει βάλει για τα καλά στο μάτι τα κοιτάσματα της χώρας μας, καθώς και τα τουριστικά φιλέτα της Ελλάδας, που θέλει να τα πάρει ο Σεΐχης κοψωχρονιά.

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 36 πολεμικά αεροπλάνα θα απογειωθούν από το Κατάρ και θα προσγειωθούν στις στρατιωτικές βάσεις της Τουρκίας. Μεταξύ αυτών, 12 Rafale, όσα θα παραλάβει η χώρα μας σε δύο χρόνια και 9 Mirage 2000, που ούτε από αυτά είχε η Τουρκία.

Εδώ ταιριάζει σ’ εμάς ότι, “ψωνίσαμε από σβέρκο”. Δε μένει να μας πουν ότι θα τους προμηθεύσουν οι φίλοι μας οι Γάλλοι και με τον πλήρη εξοπλισμό που παίρνουν τα συγκεκριμένα αεροπλάνα, που τα καθιστούν υπερόπλα.

Κατά τ’ άλλα η Ελλάδα στραγγίζει τους πολίτες της, για να έχουν την ψευδαίσθηση ότι αγοράζουν ένα ισχυρό όπλο που θα αποτρέψει τον εχθρό από το να της επιτεθεί. Αλλά ο εχθρός από την πίσω πόρτα αποκτά τσάμπα το ίδιο όπλο, για να μπορεί να απειλεί την ασφάλειά μας, ανά πάσα ώρα και στιγμή.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ