Δεκαέξι (16) Θέσεις για το ΓΝ-ΚΥ ΚΩ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ από το πρόγραμμα «PHILOS ΙΙ»

5
2811

Θέμα: «Δημοσίευση της προκήρυξης του προγράμματος «PHILOS ΙΙ» από το ΚΕΕΛΠΝΟ για την ενίσχυση των Δημόσιων Δομών Υγείας – Δεκαέξι (16) Θέσεις για το ΓΝ-ΚΥ ΚΩ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ»»

Γνωστοποιείται σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018 δημοσιεύτηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Προγράμματος «PHILOS ΙΙ – Ολοκληρωμένη Επείγουσα Παρέμβαση Υγείας για την Προσφυγική Κρίση» που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η πρόσκληση αφορά στην σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου χιλίων πεντακοσίων εβδομήντα πέντε (1575) θέσεων Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και διαφόρων υποστηρικτικών ειδικοτήτων.

Για το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κω «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ» προβλέπονται οι παρακάτω δέκα έξι (16) θέσεις προσωπικού:

  • 2 Ιατροί, ΠΕ Ιατρών, ειδικότητας Καρδιολογίας
  • 2 Ιατροί, ΠΕ Ιατρών, ειδικότητας Παιδιατρικής
  • 1 Ιατρό, ΠΕ Ιατρών, ειδικότητας Ψυχιατρικής
  • 1 Ιατρός, ΠΕ Ιατρών, ειδικότητας Πνευμονολογίας
  • 1 Ιατρός, ΠΕ Ιατρών, ειδικότητας Γυναικολογίας
  • 2 Νοσηλεύτριες, ΠΕ ή ΤΕ κατηγορίας
  • 2 Μαίες, ΤΕ κατηγορίας
  • 1 Ψυχολόγο, ΠΕ Ψυχολόγων
  • 3 Διαπολιτισμικοί Μεσολαβητές
  • 1 Κοινωνικό Λειτουργό

Για το ΕΚΑΒ Παράρτημα Μυτιλήνης (Τα ασθενοφόρα της Κω ανήκουν κεντρικά στο ΕΚΑΒ και Διοικητικά υπάγονται στο Παράρτημα Μυτιλήνης)

  • Τομέας Κω: 6 Διασώστες / Πλήρωμα Ασθενοφόρου

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι με τροπολογία του αρμόδιου υπουργού υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού ψηφιστήκαν επιπλέον κίνητρα για τους Ιατρούς που θα επιλέξουν να εργασθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Πιο συγκεκριμένα όλοι οι γιατροί και οι οδοντίατροι που εργάζονται σε εγκαταστάσεις προσφύγων, θα λαμβάνουν τον διπλάσιο μισθό του ιατρού υπηρεσίας υπαίθρου και επιπλέον 400€ (επίδομα αγόνου) θα λαμβάνουν όσοι εργάζονται στις παραμεθόριες περιοχές της Χίου, της Λέσβου, της Σάμου, της Κω, της Λέρου και του Έβρου.

Οι ειδικευμένοι ιατροί και οδοντίατροι που εργάζονται στα Νοσοκομεία και στις δημόσιες δομές του Ε.Σ.Υ., θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης του Επιμελητή Β ́, που ανέρχεται σε 280 € μεικτά και οι άνευ ειδικότητας το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης του ειδικευόμενου ιατρού, που ανέρχεται σε 230 €.

Επιπλέον, χορηγούνται και τα λοιπά επιδόματα που προβλέπονται στις κείμενες διατάξεις του ειδικού ή ενιαίου μισθολογίου (όπως οικογενειακό, μεταπτυχιακών σπουδών κλπ.).

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό ότι η υπηρεσία στο πρόγραμμα αναγνωρίζεται ως προϋπηρεσία στο ΕΣΥ, για το ειδικευμένες ιατρούς, χωρίς την υποχρέωση να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης . Για τους ιατρούς άνευ ειδικότητας, η παροχή υπηρεσιών στο πρόγραμμα αναγνωρίζεται ως χρόνος εκπλήρωσης της υποχρέωσης υπηρεσίας υπαίθρου.

Η διάρκεια των συμβάσεων είναι δέκα οκτώ μηνών με δυνατότητα 6-μηνης παράτασης.

Η προθεσμία λήξης υποβολής των αιτήσεων είναι η 15η Οκτώβρη και ώρα 15:00.

Συνολικά όλες οι θέσεις ανά κλάδο/ειδικότητα της ως άνω Πρόσκλησης έχουν καταχωριστεί στο συνοδευτικό αρχείο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΝ-ΚΥ ΚΩ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Προκηρύττουν γιατρούς παιδιάτρους-καρδιολόγους και άλλους για το ΚΕΛΠΝΟ ( για τους πρόσφυγες και μετανάστες) και δίνουν διπλάσιο μισθό !!!!!!!. Οι καραγκιόζηδες που μας κυβερνούν γιατί δεν το κάνανε 8 χρόνια τώρα και για το νοσοκομείο στη πατρίδα του Ιπποκράτη που δεν εχει τις βασικότατες ειδικότητες καρδιολόγου και παιδίατρου ταλαιπωρώντας με μεταφορές εκτός Κω δεκάδων παιδιών –γονιών και καρδιοπαθών .Αλήθεια πόσοι μπορεί να χάθηκαν απο αυτές τις ελλείψεις . Ως γνωστον πολύ περισσότερα χρήματα ξόδεψαν με τις αερομεταφορές που επιπλέον ειχαν και ρίσκο για τους αρρώστους

  2. Έβαλαν Νιγηριανό γιατρό σε ορεινό χωριό - Δεν γνώριζε ελληνικά κι έφυγε σε λίγες μέρες

    Απίστευτα πράγματα στη Λάρισα.Έβαλαν Νιγηριανό γιατρό σε ορεινό χωρίο και στη συνέχεια τον μετέθεσαν επειδή δεν γνώριζε ελληνικά.Ο γιατρός έφυγε από το χωριό νομού στη Λάρισα και το όλο θέμα προκαλεί αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις. Το ότι η ελληνική πραγματικότητα ξεπερνά πολλές φορές και την πλέον οργιώδη φαντασία είναι γνωστό. Αυτό όμως που απάντησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στον Λαρισαίο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμο Χαρακόπουλο, δεν έχει προηγούμενο.https://www.pronews.gr/ygeia/716760_larisa-evalan-nigiriano-giatro-se-oreino-horio-den-gnorize-ellinika-ki-efyge-se-liges

  3. 18.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΠΙΝΑΚΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ...

    Τι άλλο έμεινε πλέον να δούμε σε αυτή την χώρα από μια κυβέρνηση πολιτικών απατεώνων που όχι μόνο δεν έπραξε αυτά που υποσχέθηκε στον Ελληνικό λαό, αλλά πλέον τον προκαλούν με τις σπατάλες και με τις αποφάσεις τους..
    Την ώρα που η χώρα βουλιάζει και πνίγεται από τα μνημόνια τους και οδηγούν χιλιάδες Ελληνες στην εξαθλίωση και στις αυτοκτονίες ο πρόεδρος της βουλής δια του γενικού του γραμματέα επέλεξε την χρονική στιγμή να διαθέσει 18.000 ευρώ για αγορά ενός πίνακα, με θέμα τον αείμνηστο Ιωάννη Τσιριμώκο τον οποίο θα αναρτήσει στις αίθουσες της βουλής..
    Δείτε και απολαύστε κυνισμό από την κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστεράς….https://shmantikanea.blogspot.com/2018/10/18000.html

  4. μπράβο στην κυβέρνηση που προσπαθεί με όλους τους τρόπους να στηρίξει τα νοσοκομεία μας. Η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έβαζαν εισιτήριο 5 ευρώ για να μπεί κάποιος στο Νοσοκομείο και οι ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ οχι μόνο κατήργησαν το εισιτήριο αλλά γεμίζουν τα Νοσοκομεία με προσωπικό με πρόσβαση σε όλο το λαό

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ