Δράσεις Ψυχολογικής Υποστήριξης στη Σχολική Κοινότητα της νήσου Κω μετά το σεισμό

4
775

Θέμα: «Δράσεις Ψυχολογικής Υποστήριξης στη Σχολική Κοινότητα της νήσου Κω μετά το σεισμό»

Αξιότιμε κ. Διευθυντά,

Το επιστημονικό προσωπικό και η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας ΚΩ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ» αφουγκραζόμενο τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας σχεδίασε και υλοποιεί δράσεις ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε συνεργασία με την 2η Δημόσια Υγειονομική Περιφέρεια και τον Ιατρικό Σύλλογο Κω. Η δράση ξεκίνησε στις 9 Αυγούστου και στην πρώτη φάση είχε στόχευση τον γενικό πληθυσμό, δημόσιες υπηρεσίες και μεμονωμένες ιδιωτικές επιχειρήσεις που εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Σε αυτή την φάση που διανύουμε, από Δευτέρα 11 μέχρι και Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, η στόχευση είναι στην σχολική κοινότητα.

Οι δράσεις θα υλοποιηθούν από την Ομάδα Ψυχολογικής Παρέμβασης του Ψ.Ν.Α. και θα περιλαμβάνουν εξατομικευμένη και ομαδική υποστήριξη από τους ειδικούς καθώς και επιτόπιες επισκέψεις στα σχολεία με σκοπό την ενημέρωση της σχολικής κοινότητας. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς ώστε να μπορούν να ανιχνεύουν σημάδια μετατραυματικού στρες των μαθητών και να αποκατασταθεί δίαυλος επικοινωνίας με τους ειδικούς για την διαχείριση κάθε περίπτωσης.

Προκειμένου να προγραμματιστούν οι επισκέψεις του κλιμακίου του Ψ.Ν.Α. στο σχολείο σας μπορείτε να επικοινωνείτε με την Κοινωνική Υπηρεσία του ΓΝ-ΚΥ ΚΩ. Αρμόδιος υπάλληλος είναι ο κοινωνικός λειτουργός κ. Άγγελος Αποστολόπουλος τηλ. 2242021250.

Με Ιδιαίτερη Εκτίμηση

Ο Αν. Διοικητής του ΓΝ-ΚΥ ΚΩ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ»

Νεκτάριος Π. Γεωργαντής

* Σύντομο Προφίλ της Ομάδας Ψυχολογικής Παρέμβασης του ΨΝΑ

Η ομάδα ψυχολογικής παρέμβασης του Ψ.Ν.Α. λειτουργεί από το 2005 με αφορμή το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα του αεροσκάφους HELIOS. Από τότε έως σήμερα η ομάδα έχει συμμετάσχει σε πολλές μικρές ή μεγάλες μαζικές κι όχι καταστροφές. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά τις πυρκαγιές στην Ηλεία, το σεισμό στην Κεφαλονιά κλπ.

Στο νησί της Κω θα μεταβεί κλιμάκιο αποτελούμενο από τρεις ψυχολόγους ώστε να παράσχουν ψυχολογική υποστήριξη στους σεισμόπληκτους της νήσου Κω.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ότι κι αν πω για τις προσπαθειες του κ. Γεωργαντή είναι λίγο. Πραγματικα πρώτη φορά βλέπω το νοσοκομειο μας να απλώνεται σε κοινωνικά ζητήματα. Μπράβο και στην κυβέρνηση που προσπαθεί να συστυλωσει αυτά που κατέστρεψαν τα υστερα του ΝΔΠΑΣΟΚ

    • Πόσο μυαλό κουβαλάς στο κεφάλι για να λιβανίζεις φτηνά τους ανίκανους που δεν κατάφεραν να φέρουν γιατρούς;

      Γιατρούς, νοσηλευτές και εξοπλισμό έχουμε ανάγκη στο νοσοκομείο και αυτοί πουλάνε ψυχολογικά προγράμματα και ανακοινώσεις από το γραφείο ρύπων που κατάφεραν να γεμίσουν κομματικούς φίλους…

      • εσύ σίγουρα χρειάζεσαιψυχολογική υποστήριξη. Ετοιμάσου για πρόγραμμα

  2. ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ