Στρατιώτης, από Ρόδο: Επιστολή διαμαρτυρίας για τη συμμετοχή του Ελληνικού Στρατού στη ΝΑΤΟική άσκηση «Noble Jump»

1
1117

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη συμμετοχή του Ελληνικού Στρατού στη ΝΑΤΟική άσκηση «Noble Jump»

«Ως στρατιώτης που υπηρετώ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και πιο συγκεκριμένα στο νησί της Ρόδου, εκφράζω και εγώ με τη σειρά μου την έντονη διαμαρτυρία μου για τη συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη ΝΑΤΟική άσκηση «Noble Jump». Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα των υπολοίπων συναδέλφων μας, που όλες αυτές τις μέρες από τον Εβρο μέχρι και το Καστελόριζο εκφράζουν τα παράπονά τους για τη συμμετοχή της χώρας μας στη συγκεκριμένη άσκηση.

Υπηρετούμε στην παραμεθόριο σε σημεία κρίσιμα για τα σύνορα της πατρίδας μας. Πολλοί βρισκόμαστε εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια μας. Ξαγρυπνάμε εκτελώντας τις υπηρεσίες μας και συμβάλλουμε μαζί με αξιωματικούς και υπαξιωματικούς για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας.

Είναι, λοιπόν, ανησυχητικό και εκφράζω τον έντονο προβληματισμό μου για την πραγματοποίηση της άσκησης στα πλαίσια της οποίας παραχωρούνται εδάφη της πατρίδας μου για τη διέλευση ΝΑΤΟικών στρατευμάτων (από την Αλβανία, την Ιταλία, τη Μ. Βρετανία και άλλων χωρών), αλλά και στρατιώτες και στρατιωτικές εγκαταστάσεις για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την άσκηση του ΝΑΤΟ.

Θέτω συγκεκριμένους προβληματισμούς και καλώ και τους υπόλοιπους συναδέλφους, καθώς και αξιωματικούς και υπαξιωματικούς να προβληματιστούν:

1ον. Για ποιο λόγο επιτρέπεται η διέλευση εκατοντάδων ΝΑΤΟικών στρατιωτικών μονάδων;

2ον.Γιατί παρότι το δόγμα του ΕΣ είναι αμυντικό, η χώρα μας συμμετέχει και διευκολύνει την εκπαίδευση στρατιωτικών μονάδων που εντάσσονται στη γραμμή κρούσης της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ, η οποία έχει σπείρει τον πόλεμο σε δεκάδες λαούς.

3ον. Πολλοί από εμάς, στα φυλάκια του Αιγαίου, έχουμε συναντήσει πολλές φορές στη θητεία μας κύματα προσφύγων που θαλασσοπνίγονται για να γλυτώσουν από τη φρίκη του πολέμου στη Συρία και αλλού. Την ίδια στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση μας ζητά να παράσχουμε τις υπηρεσίες μας στις πολεμικές μηχανές που συμμετέχουν στο ξεκλήρισμα ολόκληρων λαών!!! Αυτό αποδεικνύει τα κροκοδείλια δάκρυα κυβέρνησης, ΕΕ, για τις χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές των προσφύγων και των μεταναστών.

4ον. Γιατί παραχωρούνται διευκολύνσεις για την εκπαίδευση στρατιωτικού προσωπικού, του ΝΑΤΟ, την ίδια ώρα που αυτή η ιμπεριαλιστική συμμαχία αμφισβητεί τα σύνορα της πατρίδας μας ονομάζοντάς τα ως γκρίζα ζώνη;

Η παρουσία των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Αιγαίο δεν μείωσε στο ελάχιστο την τουρκική προκλητικότητα που εκδηλώνεται καθημερινά. Αντιθέτως, την κλιμάκωσε. Αυτό, λοιπόν, αποδεικνύει ότι η συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ καμία ασφάλεια δεν μας παρέχει. Ισα – ίσα που, όπως λέει και ο λαός μας, όποιος τρώγεται με τα πίτουρα τον τρων’ και οι κότες.

Γνωρίζουμε την ανησυχία που νιώθουν οι δικοί μας άνθρωποι, συνολικά ο ελληνικός λαός για την κατάσταση που επικρατεί. Γι’ αυτό ο ελληνικός λαός και ιδιαίτερα οι νέοι πρέπει να διεκδικήσουν την άμεση απόσυρση όλων των διευκολύνσεων που παρέχονται για την εκπαίδευση των δολοφόνων του ΝΑΤΟ. Επιστροφή κάθε αποστολής ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων που υπηρετούν εκτός συνόρων.

Μοναδική αποστολή των στρατιωτών που υπηρετούμε τη θητεία μας πρέπει να είναι η υπεράσπιση των συνόρων της πατρίδας μας.

Καλώ κάθε στρατιώτη να προβληματιστεί, να συζητήσει με τους συναδέλφους του και να διαμαρτυρηθεί για αυτή την άσκηση.

Τέλος, χαιρετίζω με τη σειρά μου τους αγώνες που δίνουν οι εργαζόμενοι μέσα από τα συνδικάτα τους για την παρεμπόδιση της ΝΑΤΟικής άσκησης. Με μεγάλη χαρά, πληροφορήθηκα για την επιτυχημένη κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε απέναντι στη διέλευση των αλβανικών Ενόπλων δυνάμεων.

NATO KILLERS GO HOME – ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ».


Σκουλής Σταύρος
Στρατιώτης, από Ρόδο 06/06/17

    

Το Γραφείο Τύπου

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ