Ρόδος: Δικάζεται εκπαιδευτικός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

0
905

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων θα καθίσει 39χρονος εκπαιδευτικός, κατηγορούμενος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ο εκπαιδευτικός θα δικαστεί για την υπόθεση αυτή σε δεύτερο βαθμό, καθώς πριν από δύο χρόνια κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή. Κατά της απόφασης αυτής άσκησε έφεση, η οποία θα εκδικαστεί στις 13 Ιουνίου στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτν.

Η υπόθεση αφορά μηνύματα τα οποία αντάλλαξε ο 39χρονος μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης με ανήλικη κοπέλα που το διάστημα εκείνο που φέρεται να τελέστηκε το αδίκημα ήταν και μαθήτρια του, ενώ πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε η μαθήτρια στο διευθυντή του σχολείου.

Απολογούμενος ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου, ο 39χρονος επεσήμανε πως στην τάξη της μαθήτριας έμπαινε μόνο μία φορά την εβδομάδα για μάθημα και πως την όποια επικοινωνία την έκοψε γρήγορα. Ο ίδιος τόνισε πως ήδη έχει πληρώσει για αυτή του την βλακώδη πράξη, ενώ και από την πλευρά του συνηγόρου του επισημάνθηκε πως δεν υπήρξαν ασελγείς προτάσεις από τον 39χρονο.

Την ενοχή του κατηγορουμένου είχε ζητήσει στην αγόρευση της η εισαγγελέας της έδρας κ. Κυριακή Κλιάμπα η οποία και είχε πει χαρακτηριστικά «θλίβομαι όταν υπάρχουν παιδαγωγοί των παιδιών μας από τους οποίους κινδυνεύουν τα ίδια τα παιδιά μας αλλά και εμείς».

Η εισαγγελέας έκανε αναφορά στο κατηγορητήριο, από το οποίο ανάγνωσε και ορισμένους διαλόγους που είχε ο 39χρονος με το ανήλικο κορίτσι. Επίσης, τόνισε πως από την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε η αντικειμενική και η ηθική διάσταση του αδικήματος, λέγοντας πως ο 39χρονος γνώριζε την κοπέλα άρα και την ηλικία της, γεγονός που είναι όχι μόνο μεπτό και κατακριτέο αλλά και αποκρουστικό, κυρίως λόγο της ιδιότητας του κατηγορουμένου.
Τελικά το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 39χρονο στον οποίο και επέβαλλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ