Αναμένεται και φέτος «απόβαση» τσιγγάνων στα Δωδεκάνησα!

5
1495

Εν αναμονή της… απόβασης αθίγγανων από διάφορα μέρη της χώρας τελεί η Ρόδος, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου.
Οι αθίγγανοι αναμένεται και φέτος, όπως κάθε χρόνο, να κατακλύσουν το νησί προκειμένου να επιδοθούν στο παρεμπόριο και στην επαιτεία, επιστρατεύοντας μικρά παιδιά αλλά και ανυπεράσπιστα ζώα για να καταφέρουν να κερδίσουν το ενδιαφέρον των τουριστών ώστε στην καλύτερη περίπτωση να επωφεληθούν κερδίζοντας χρήματα και στην χειρότερη να κλέψουν από τους ανυποψίαστους επισκέπτες πορτοφόλια, με την μέθοδο της απασχόλησης.
Το σκηνικό είναι ίδιο και απαράλλαχτο τα τελευταία χρόνια, αφού το φαινόμενο της απόβασης των ΡΟΜΑ στη Ρόδο όχι μόνο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλά διευρύνεται, λόγω της αύξησης της τουριστικής κίνησης και της αποψίλωσης των ελεγκτικών μηναχισμών.
Κατά την περσινή τουριστική περίοδο, οι καταγγελίες επισκεπτών που έπεσαν θύματα επιτήδειων τσιγγάνων, πήραν μορφή χιονοστιβάδας, με τα περισσότερα περιστατικά κλοπής να καταγράφονται εντός των τειχών της Παλιάς Πόλης.
Στο πλαίσιο του καλύτερου συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων, τα μέλη της δημοτικής κοινότητας Ρόδου Γ. Μπελιγράδης, Κ. Στυλιανού, Φ. Καράμπελα με επικεφαλής τον πρόεδρο Μ. Παγκά, ξεκίνησαν σειρά επαφών με τους αρμόδιους φορείς.
Η πρώτη επαφή έγινε ήδη με την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, όπου το θέμα τέθηκε στον αστυνομικό διευθυντή κ. Γ. Γεωργακάκο και συμφωνήθηκε η από κοινού συνεργασία, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους επιτελείς στην Τροχαία, στην Τουριστική Αστυνομία, στο Λιμενικό Ταμείο Δωδεκανήσου καθώς και με τους νέους αντιδημάρχους Μ. Πόλης κ. Δ. Κωνσταντίνου  και Πρασίνου κ. Λ. Κρεματσινού.
Το θέμα των τσιγγάνων αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Δημοτική Κοινότητα Ρόδου, παράλληλα με την εμφάνιση της πόλης και την εύρυθμη λειτουργία της Μ. Πόλης.
Μιλώντας στην «δ», ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ρόδου κ. Μ. Παγκάς, χαρακτήρισε «γάγγραινα» το θέμα της “απόβασης” των τσιγγάνων από άλλα μέρη της Ελλάδας με μοναδικό σκοπό την επαιτεία και τις κλοπές, γι αυτό και όπως τόνισε αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την δημοτική κοινότητα.
Και φέτος, πάντως όπως και πέρυσι, η σεζόν αναμένεται να κυλήσει με τα γνωστά προβλήματα να παραμένουν ανοικτά, αφού ο περιορισμένος αριθμός δημοτικών υπαλλήλων που πραγματοποιούν τους ελέγχους, σε συνδυασμό με την υποστελέχωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, δεν επιτρέπουν την αντιμετώπιση και την επίλυσή τους.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ.

  2. ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΝ ΕΠΙΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΝΤΑΣ, ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗΡΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΦΩΡΤΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΣΙΓΚΑΝΑΡΙΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ, ΑΦΟΥ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΕ ΕΠΕΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗΜΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΟ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΓΓΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΕΙ, ΠΑΡΕΠΙΠΤΏΝΤΩΣ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΠΟΥ ΓΥΡΝΑ ΈΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΚΜΥΣΤΗΡΕΥΘΗΚΕ ΦΙΛΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΚΕΙ

  3. ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΩΟΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.
    ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΥΝ ΚΙ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΑΠΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ.
    ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΞΑΝΑΒΓΑΛΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΑΠΑΘΕΙΣ ΤΑ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ.
    ΜΟΛΙΣ ΠΕΙΝΑΣΕΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΣΦΥΡΙΖΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΜΚΟ.
    ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΚΙ ΑΙΩΝΙΑ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΑΝΕ…
    ΖΗΤΩ …..Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ…ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΤΕΛΙΚΑ.ΚΑΘΙΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ