50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο-Ελεύθεροι πολίτες Κω: Ως ελάχιστο φόρο τιμής στους πεσόντες και τους χιλιάδες αγνοούμενους μέχρι σήμερα

16
4391

Εκδήλωση μνήμης και τιμής στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων κατοχής, από εκείνη την αποφράδα ημέρα της 20ης Ιουλίου 1974 για την Κύπρο μας πραγματοποιήθηκε απόψε από τους Ελεύθερους Πολίτες Κω

Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά ένας πόλεμος που κερδήθηκε στα πεδία των μαχών, χάθηκε σε συμπληγάδες της διπλωματίας και της πολιτικής, οι οποίες με τη συνθήκες Ζυρίχης και Λονδίνου νόθευσαν την νίκη και έκαναν συμμέτοχο στην αυτοδιάθεση του Κυπριακού Ελληνισμού το γενοκτόνο Μογγόλο του Κεμαλισμού.

Εδώ είναι που ξεκινάει η υποθήκευση και προδοσία της Κύπρου που κορυφώνεται με την Τουρκική εισβολή του Αττίλα Ι και την επέλαση του Αττίλα ΙΙ, που βρήκε την Κύπρο να «κείται μακράν» για τους ίδιους νεκροθάφτες.

Εκ μέρους των ελεύθερων πολιτών από τον Θέμο Κουκούλα και τον Βαγγέλη Τρακόσσα αποτέθηκαν λίγα λουλούδια στο μνημείο των Ηρώων ως κατάθεση ψυχής γι’ αυτούς που έδωσαν την ψυχή τους για την ελευθερία της Κύπρου μας. ένα λουλούδι μία προσευχή προς τους ήρωες αυτούς.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στους πεσόντες Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριους αξιωματικούς και οπλίτες, άμαχους καθώς επίσης και τους χιλιάδες αγνοούμενους, μέχρι σήμερα.

16 ΣΧΟΛΙΑ

    • «Αν λαχταράς τη λευτεριά,
      σε ξένους μην ελπίζεις,
      μόνος σου παρ’ την αν μπορείς,
      αλλιώς δεν την αξίζεις». Νίκος Καζαντζάκης

  1. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ Αν η Τουρκία, δεν είχε τις «πλάτες» των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

    το Κυπριακό πρόβλημα όχι μόνο θα είχε λυθεί αλλά ούτε καν δημιουργηθεί, γιατί δεν θα το είχε αποτολμήσει η τότε κυβέρνηση Ετζεβίτ. Μόνο όποιος δεν κλείνει σκόπιμα τα μάτια, δεν μπορεί να δει αυτή την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα λέει πως η εισβολή και κατοχή της μισής σχεδόν Κύπρου από τους Τούρκους το 1974, ανήκει στην κατηγορία των προβλημάτων, που τα δημιουργούν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων . Για τους ίδιους λόγους, έγινε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Με βάση το παραπάνω σκεπτικό, το ίδιο ισχύει και με τον επαπειλούμενο «ΑΤΤΙΛΑ 3» (εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, τις προκλητικές αξιώσεις της Τουρκίας στην Ελλάδα κλπ), που απειλεί να υλοποιήσει η κυβέρνηση Ερντογάν, παρά το γεγονός ότι είναι μέλος της ίδιας συμμαχίας, του ΝΑΤΟ, που ανήκει και η Ελλάδα..

    • πέραν της προδοσίας με απειλή ολοκληρωτικού πολέμου,υπήρχαν ευκαιρίες προς όφελος του Ελληνοκυπριακού Λαού,αλλά ως γνωστόν στους έχοντας ανοίξει ένα βιβλίο της 5ης Δημοτικού,όλα μα όλα τα δεινά που πέρασε το έθνος μας οφείλονται στον εμφύλιο εμπόλεμο και άοπλο σπαραγμό.
      πολλές προτάσεις έγιναν όπως γράφουν όλες οι Εφημερίδες εδώ και τρεις εβδομάδες.

    • Ποιος σου έμαθε αυτή την ιστορία φασιστακο;Την Κύπρο την έχασαν οι χουντικοί.Γιαυτο την έκαναν με την ουρά στα σκέλια.Ευτυχως που ήρθαν οι πολιτική και έσωσαν την μισή.Ποιος έκανε τους Τούρκους να σταματήσουν ;Η άμυνα του νησιού που δεν υπήρχε;Καταλαβαίνω εσείς οι φίλο χουντικοί δεν έχετε και σπουδαίο μυαλό αλλά προσπάθησε.Σκεψου.Ποιος εμπόδισε τους Τούρκους να πάρουν όλο το νησί;

      • Εσένα ποιος σου είπε ότι την πρόδωσε η χούντα?
        Από αυτά που σου μάθανε εντέχνως οι απατεώνες πολιτικοί του Πολυτεχνείου, ή ήσουν εκεί, τα έζησες από πρώτο χέρι και έχεις γνώμη?

        • Ναι ήταν οι Κύπριοι και ο Μακάριος.Αυτους ακούω.Οι χούντα γιατί την έκανε δεν κας είπες.Ποιος την έδιωξε;Ένα χρόνο πρην είχε πάρει 99% στις εκλογές που έκανε .Προδωτες

  2. Κύπρος 1974: Τα F-4 που δεν πήγαν ποτέ για να τσακίσουν τον Αττίλα! Ένας χειριστής τους μιλά!

    Ο Μιχάλης Κωστάκος τις ημέρες του Αττίλα στην Κύπρο, ήταν ένας από τους χειριστές της ΠΑ που είχαν επιστρέψει από πολύμηνη εκπαιδευση στο νέο αεροσκάφος της ΠΑ: το F-4 Phantom. “Ο εκπαιδευτής μου είχε πετάξει στο Βιετνάμ και είχε καταρρίψεις Mig. Αιθανόμουν ανίκητος μετά από την εκπαίδευση στο F-4. Ήταν υπερόπλο για εκείνη την εποχή”….

    Στις 20 Ιουλίου 1974 ο Μιχάλης Κωστάκος πίστεψε ότι είχε έρθει η ώρα να πολεμήσει με το F-4. Η ΠΑ είχε παραλάβει 18 αεροσκάφη, οι χειριστές ήταν καλά εκπαιδευμένοι. Οι Τούρκοι δεν θα μπορούσαν να τους αντιμετωπίσουν. Μια αποστολή στην Κύπρο έμοιαζε εύκολη. Τουλάχιστον για τους νεαρούς και ενθουσιώδεις τότε πιλότους τους . Ο Μ.Κωστάκος είχε γράψει σε μια από τις 24 βόμβες του F-4 που θα πετούσε: “Fuck you”.

    Πέρασαν 48 ώρες χωρίς να φθάσει καμία διαταγή. Στις 22 Ιουλίου επιτέλους διατάσσονται να απογειωθούν. Κατά τη διάρκεια της πτήσης διατάσσονται να προσγειωθούν στο Ηράκλειο… Κι εκεί περίμεναν μάταια την εντολή απογείωσης για μια αποστολή που όπως λέει ο Μιχάλης Κωστάκος στην συνέντευξή του στο Militaire.gr θα άλλαζε πολλά δεδομένα…

    Μιλά για πολλά ο βετεράνος αεροπόρος. Όχι μόνο για το χθες, αλλά και για το σήμερα .Για τις προκλήσεις των Τούρκων τους οποίους αντιμετωπίζει με περιφρόνηση για τις “ψευτομαγκιές που κάνουν απειλώντας ελικόπτερα”. “Μαγκιά δεν είναι να απειλείς με το ασύρματο ελικόπτερα, αλλά να κυνηγάς μαχητικά στον αέρα και να του φωνάζεις “θα σε σκίσω μπινέ”…

  3. η εισβολη εγινε απο εγγυητρια δυναμη την τουρκια, που εμεις την περιοδο του εθναρχη Καραμανλη και του υπουργου Αβερωφ, αποδεχτηκαμε.
    αφορμη εδοσε ο ιωαννιδης με την αποπειρα κατα του νομιμου προεδρου μακαριου,
    και την δυνατοτητα αποβασης την εδοσε η αποσυρση της μεραρχιας που ειχε στειλει ο γεωργιος παπανδρεου ,το δεκεβρη του 1967 απο τον προδοτη παπαδοπουλο.
    Αρα το τριγωνο καραμανλη, παπαδοπουλου, ιωαννιδη,
    ηταν η αιτια της σημερινης καταστασης στην Κυπρο.

  4. Μεγάλο θράσος οι υμνητές της χούντας που προκάλεσε όλο αυτό το κακό να μιλάνε και να λένε τι;Όσο και να περνουν τα χρόνια ο κόσμος δεν ξεχνά.Καποιοι ηλίθια ανθρωπάκια οδήγησαν στην καταστροφή .Το παίζουν και πατριώτες τρομάρα τους.

    • Εσύ που τα έμαθες όλα αυτά?
      Και κάτι όμοιοι σου λένε τις ίδιες μπούρδες και είπαν ότι έτσι τους τα έμαθαν οι ‘αγεννητοι’ τότε δάσκαλοι και καθηγητές γιατί και σε αυτούς τα έμαθαν οι …’πολυτεχνιτες’ πολιτικάντηδες

    • ΜΙΛΙΣΕ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!! ΓΙΑ ΠΕΣ ΡΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ…ΩΡΑΙΑ ΕΦΥΓΕ Η ¨»ΚΑΚΙΑ» Η ΧΟΥΝΤΑ……ΤΙ ΠΡΟΚΟΠΗ ΕΙΔΕΣ ΜΕ ΤΗΝ Σ…ΔΗΟΚΡΑΤΙΑ ΣΟΥ????? ΤΟ ΨΩΜΑΚΙ3 ΕΥΡΩ????? ΤΟ ΓΑΛΑ 5 ΕΥΡΩ…Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ??? Η ΑΝΟΙΚΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΦΑΓΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΕΤΟΙΑ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΣΤΙΑ?????
      Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΧΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΕΙΤΕ…….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ