Ναυάγιο με δύο νεκρούς στην Κω: Αναβιώνει στο Εφετείο η υπόθεση

0
7863

Ένας άνδρας και μία γυναίκα έχασαν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά, όταν το ταχύπλοο στο οποίο επέβαιναν, προερχόμενο από τα τουρκικά παράλια, ανετράπη ανοικτά της Κω λόγω υψηλού κυματισμού και κακών χειρισμών από τον κυβερνήτη του σκάφους.

Στο ίδιο ταχύπλοο επέβαιναν και άλλα τρία άτομα, τα οποία και διασώθηκαν από τους λιμενικούς.

Όλα αυτά σημειώθηκαν βραδινές ώρες στις 2 Δεκεμβρίου 2021 στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Κω και πρόκειται να αναβιώσουν στις 30 Μαΐου, στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα βρεθεί ο αλλοδαπός χειριστής του σκάφους, ο οποίος κατηγορείται για:
• Μεταφορά ως κυβερνήτης πλωτού μέσου, από το εξωτερικό στην Ελλάδα πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου από το ελληνικό έδαφος, εκ της οποίας μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και επήλθε θάνατος, εκ κερδοσκοπίας και κατά συρροή.

• Παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια.
Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, βραδινές ώρες στις 2 Δεκεμβρίου 2021 στο πλαίσιο περιπολίας, εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Κω, το οποίο προερχόταν από τα τουρκικά παράλια με κατεύθυνση τα παράλια Ακρωτηρίου Λούρου της Κω.

Στη θέα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το ταχύπλοο σκάφος ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα προς τις τουρκικές ακτές, με αποτέλεσμα την ανατροπή και την πτώση όλων των επιβαινόντων στη θάλασσα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (άνεμοι ΝΔ 5 bf και υψηλή αποθαλασσία) και κακού χειρισμού. Το υπόψη φουσκωτό σκάφος δεν έφερε φανούς ναυσιπλοΐας, ενώ κανείς από τους επιβαίνοντες δεν φορούσε σωσίβιο.

Διασώθηκαν τρεις (3) άνδρες, καλά στην υγεία τους, ενώ περισυλλέχτηκαν οι σοροί μίας γυναίκας και ενός ανδρός. Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν με το περιπολικό σκάφος στο λιμάνι της Κω.

Από το Λιμεναρχείο Κω, που διενήργησε την προανάκριση, κατασχέθηκε το φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος.

Πηγή: https://www.rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ