Προσπάθησε να ταξιδέψει από την Κω στη Γερμανία με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα | Συνελήφθησαν αλλοδαποί διακινητές σε Αγαθονήσι και Νίσυρο

1
5335

Άλλος ένας αλλοδαπός συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Κω την ώρα που επιχειρούσε να επιβιβαστεί σε πτήση για το εξωτερικό, χρησιμοποιώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Πρόκειται για έναν 17χρονο ο οποίος μετέβη χθες το πρωί στον διεθνή Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση πλαστών δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίου επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Γερμανία.

Ο αλλοδαπός έγινε αντιληπτός και αστυνομικοί του Τμήματος Αερολιμένα Κω τον συνέλαβαν και τον παρέπεμψαν στη δικαιοσύνη.

Επίσης τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και η κάρτα επιβίβασης που κατείχε κατασχέθηκαν

Συνελήφθησαν αλλοδαποί διακινητές σε Αγαθονήσι και Νίσυρο

Συνελήφθησαν αλλοδαποί διακινητές σε Αγαθονήσι και Νίσυρο

Σε δύο συλλήψεις προέβησαν χθες στελέχη του Λιμενικού σε Αγαθονήσι και Νίσυρο για δύο διαφορετικές περιπτώσεις διακίνησης μεταναστών.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Σάμου, σε συνεργασία με το τοπικό κλιμάκιο της Europol, προέβησαν στη σύλληψη ενός 39χρονου αλλοδαπού στο Αγαθονήσι, για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε Ελλαδικό χώρο”, του άρθρου 291 παρ.1στ του Π.Κ. “Επικίνδυνες παρεμβάσεις σε συγκοινωνία πλοίων” και του άρθρου 169 του Π.Κ. “Απείθεια”.

Ειδικότερα, ο 39χρονος φέρεται ότι, ως χειριστής ταχύπλοου σκάφους, μετέφερε είκοσι (20) αλλοδαπούς από την Τουρκία στην Ελλάδα, τους οποίους και αποβίβασε την 19/05/2024 σε βραχώδη ακτή ανατολικά του Αγαθονησίου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Παράλληλα, χθες βράδυ, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Νισύρου προέβησαν στη σύλληψη ενός 22χρονου αλλοδαπού, για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/05 “Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα”, του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 “Κώδικας Μετανάστευσης”, του άρθρου 187 του Π.Κ. “Εγκληματική οργάνωση” και του άρθρου 306 του Π.Κ. “Έκθεση”.

Ο 22χρονος φέρεται ότι, ως χειριστής ταχυπλόου, μετέφερε είκοσι τέσσερις (24) αλλοδαπούς στην Ελλάδα, τους οποίους και αποβίβασε αναγνωρίστηκε από τους υπόλοιπους αλλοδαπούς ως ο χειριστής του σκάφους που τους μετέφερε παράνομ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ