Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για το τέμενος Defterdar – Το 1ο δεκαήμερο Ιούνη υπογράφεται η σύμβαση

2
5696

 

Σε εξέλιξη είναι ο διαγωνισμός με διαπραγμάτευση για τη συνέχιση του έργου αποκατάστασης του τεμένους Defterdar και της “Κρήνης της Κάθαρσης” στη Πλατεία Ελευθερίας της Κω, από τις ζημιές που υπέστη λόγω του σεισμού του 2017, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου .

Τη Τρίτη 14 Μάη 2024 έληξε η κατάθεση προσφορών από τρείς οικονομικούς φορείς (εργολάβους) που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Κω.

Μέχρι τέλος της εβδομάδας θα αξιολογηθούν οι προσφορές, θα επιλεγεί η πλέον οικονομική  και εκτιμάται από την υπηρεσία αναστήλωσης Βυζαντινών Μνημείων ότι το 1ο δεκαήμερο του Ιούνη θα υπογραφεί η σύμβαση  προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να ξεκινήσει το έργο.

Να σημειωθεί ότι έχουν ανατεθεί σε εργολάβο από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΠΟ εργασίες λήψης μέτρων και υποστήλωσης του  μνημείου ενώ την ανάγκη να ανασυνταχθεί, σε ότι αφορά στους υπόγειους χώρους, η μελέτη αποκατάστασης του τεμένους Defterdar είχε  επισημάνει σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών μνημείων του ΥΠΠΟ Θεμιστοκλής Βλαχούλης, ως επιβλέπουσα αρχή του έργου

 

Πιθανή εκτιμάται και η αναθεώρηση του αρχικού  προϋπολογισμού  του έργου, που ανέρχονταν στο 1.200.000 ευρώ.

 

Υπενθυμίζεται ότι, η  προηγούμενη Ανώνυμη Τεχνική  Εταιρεία που είχε επιλεγεί ως ανάδοχος, υπογράφοντας σύμβαση τη 1η Φλεβάρη του 2023, είχε δηλώσει στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΠΟ, αδυναμία να εκτελέσει τις εργασίες αποκατάστασης του Τεμένους, επιλέγοντας να παραιτηθεί “θυσιάζοντας” ακόμα και τις σημαντικού οικονομικού ύψους, εγγυητικές επιστολές.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το 2025.

 

Ρεπορτάζ Πίτσα Βερβέρογλου

Για την ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου

Πηγή: Εφημερίδα ΣΤΑΘΜΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ