Δήμαρχος Αστυπάλαιας: Επείγον… Ειρήνη στη Γάζα Τώρα!

2
3553

Αγαπητοί συνάδελφοι δήμαρχοι εδώ και μήνες παρακολουθούμε  μπροστά στα μάτια μας να εκτυλίσσεται μια τραγωδία που ξεκίνησε από μια εντελώς αδιανόητη και δολοφονική ενέργεια της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ με τον θάνατο 1.200 Ισραηλινών και που εξελίχθηκε (και συνεχίζει), σε μια γενοκτονία των Παλαιστινίων της Γάζα από το Ισραήλ, με 33.000 νεκρούς, το ξερίζωμα τους, την ισοπέδωση των εστιών τους και σε λιμοκτονία.

Δεν εξετάζω τους λόγους που οδηγηθήκαμε σ ’αυτή τη κατάσταση, σ’ εμάς τουλάχιστον τους Έλληνες είναι γνωστοί και δεν έχει κανένα νόημα αυτή τη στιγμή.

Μετά από τόσους μήνες και ενώ ένα κίνημα κατά του πολέμου δημιουργείται κυρίως από φοιτητές σε όλο το κόσμο, δεν διαφαίνεται ότι αυτό είναι αρκετό να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να πάψουν οι εχθροπραξίες και να γίνει εκεχειρία.

Δεν τιμά κανένα μας και μας προσβάλει, να παραμένουμε τραγικά απαθείς έως αδιάφοροι γι’ αυτό που συμβαίνει, ως το μόνο κράτος της περιοχής που αν μη τι άλλο διαπνέεται από δημοκρατικά- φιλειρηνικά αισθήματα και διατυμπανίζει σ’ όλα τα fora ότι είναι υπέρ της ειρήνης των λαών και του διεθνούς δικαίου.

Οι Δήμαρχοι δεν κάνουν εξωτερική πολιτική.

Η ειρήνη όμως δεν είναι μόνο θέμα «πολιτικής», είναι πάνω απ’ όλα παγκόσμια ηθική αξία και αίτημα.

Είμαστε υπόλογοι απέναντι σε όλους τους δημότες μας που εκπροσωπούμε, να αποδείξουμε ότι αυτά που λέμε σαν δήμαρχοι ,δεν είναι κούφια λόγια και ότι τα διάφορα  «σύμφωνα ειρήνης και φιλίας» που κατά καιρούς έχουμε υπογράψει, όχι μόνο τα εννοούμε, αλλά και ενεργούμε προς αυτή τη κατεύθυνση.

Προτείνω συνεπώς την μετάβαση ομάδας Δημάρχων από Ελλάδα (και Κύπρο) στην εμπόλεμη ζώνη, στην περιοχή των επιχειρήσεων  που θα απαιτήσει την κατάπαυση του πυρός και την  έναρξη διαπραγματεύσεων για εκεχειρία με σκοπό την ειρήνη.

Στην αποστολή να κληθούν να συμμετάσχουν και Δήμαρχοι από άλλες πόλεις της Ευρώπης  και είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα ανταποκριθούν .

Θεωρώ ότι αυτός είναι ίσως ο μόνος τρόπος ώστε τα κράτη της Ευρώπης και μέσα από τους δικούς τους θεσμούς  (Ε.Ε. κλπ.), να εμπλακούν ενεργά με σκοπό την επίτευξη της ειρήνης.

Αγαπητοί συνάδελφοι γνωρίζω τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή ενέργεια για την ζωή όσων θα συμμετέχουν, αλλά και τα προβλήματα που θα προκύψουν για την υλοποίηση της.

Στο όνομα και μόνο της ειρήνης και του ανθρωπισμού και σαν ένας λαός που έχει ζήσει πολέμους, προσφυγιές, εγκατάλειψη, προδοσίες, λάθη και τόσα άλλα, όχι μόνο ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΛΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ, ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ στην περιοχή μας, στην αυλή του πολιτισμένου- δυτικού- δημοκρατικού κόσμου.

Κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει επίσης πάρα πολύ και για το μέλλον της δικιάς μας Χώρας.

Συνάδελφοι δήμαρχοι, προτείνω συνεπώς την άμεση έναρξη πρωτοβουλίας από την ΚΕΔΕ και τους μεγάλους Δήμους και προσωπικά δηλώνω παρών σαν μέλος της αποστολής.

 

ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΤΩΡΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. μπραβο σύντροφε!
    αλληλεγγύη σε όλους όσους βιάζουν και δολοφονούν γυναίκες, παιδιά, μωρά και όποιον βρεθεί μπροστά τους.
    θα ήταν καλό να μας λέγατε γιατί κανενα αραβικό κράτος δεν τους θέλει, γιατί κανενα μουσουλμανικό κράτος δεν παίρνει πρόσφυγες παλαιστινιους

  2. Να πιέσετε την Χαμάς να αφήσει ελεύθερους τους ομήρους.Ετσι θα τελειώσει αμέσως.Αλλη λύση είναι να πάτε εσείς στη θέση των ομήρων.ΓΙΑΤΙ δεν το κάνετε;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ