Συγχαρητήρια του Δημάρχου Ρόδου για όσους βοήθησαν και κατάφεραν να σβήσουν την επικίνδυνη φωτιά στον Αρχάγγελο

0
8811

 

Δημόσια συγχαρητήρια έδωσε σήμερα το πρωί με δήλωσή του, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, σε όλους όσοι βοήθησαν, συμμετείχαν και κατάφεραν να σβήσουν την επικίνδυνη φωτιά στον Αρχάγγελο.

Στο μήνυμά του αναφέρει:

«Αυτή η μυρωδιά χθες βράδυ μάς ξύπνησε εφιαλτικές αναμνήσεις. Οφείλουμε να είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί και σε μόνιμη επιφυλακή, ώστε να μην τις ξαναζήσουμε.Συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι έσπευσαν άμεσα και συμμετείχαν στη δύσκολη αυτή επιχείρηση.»

Χάρις στην άμεση παρέμβαση και στις προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των εθελοντικών ομάδων, του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η πυρκαγιά στον Άιθωνα κατασβέστηκε πάρα τους ισχυρούς ανέμους.Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντών παραμένουν σε επιφυλακή στο σημείο για τυχόν αναζωπυρώσεις, λόγω των καιρικών συνθηκών. 

Συγχαρητήρια του Δημάρχου Ρόδου για  όσους βοήθησαν και κατάφεραν να σβήσουν την επικίνδυνη φωτιά στον Αρχάγγελο

Εκτός ελέγχου ήταν για κάποιες ώρες η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το βράδυ σε δύσβατο δασικό σημείο της Μαλώνας. Η πυρκαγιά έχει απλωθεί και κινείται ανεξέλεγκτα προς την Εθνική οδο Ρόδου-Λίνδου υπερπηδώντας τις πρώτες πυροσβεστικές δυνάμεις που έφτασαν στο σημείο.

Στο σημείο καταφθάνουν συνέχεια ενισχύσεις ,ενω πριν απο λίγη ώρα στο σημείο έφθασαν και οι δασοκομάντος της ΕΜΟΔΕ Ρόδου.

Οι εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται στο σημείο και καταφθάνουν και άλλες δυνάμεις.

Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι που βοηθούν την εξάπλωση της φωτιάς και δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Στο σημείο κλήθηκε και η αστυνομία για να κλείσει τον δρόμο, ενω βυτιοφόρα τις Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται καθοδόν.

Προς το μέτωπο κινείται και όχημα της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Δωδεκανήσου για να συνεπικουρήσουν στις επικοινωνίες αν παραστεί ανάγκη.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται και ο Δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης και επιτελείς για τον συντονισμό των δυνάμεων του Δήμου.

Ανακοίνωση του Δήμου Ρόδου:

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Αιθωνας, μεταξύ Μαλώνας και Αρχαγγέλου. Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μαζί με εθελοντές. Όσοι εθελοντές διαθέτουν μηχανήματα που μπορούν να βοηθήσουν στην κατάσβεση, να σπεύσουν στο σημείο της πυρκαγιάς.

Ρόδος – Έκτακτo: Σε εξέλιξη μεγάλη δασική φωτιά στην Μαλώνα

Συναγερμός σήμανε πριν απο λίγη ώρα στην πυροσβεστική υπηρεσία Ρόδου καθώς εκδηλώθηκε μεγάλη δασική πυρκαγιά στην περιοχή της Μαλώνας.

Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές κατασβεστικές δυνάμεις απο την πόλη της Ρόδου και τα γύρω χωριά ενώ σε επιφυλακή είναι είναι και οι εθελοντικές ομάδες της Πολιτικής Προστασίας .

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Rodosreport, η φωτιά είναι σε δύσβατη δασική περιοχή, είναι μεγάλη σε έκταση και κρίνεται επικίνδυνη.

Στην περιοχή επικρατούν άνεμοι εντάσεως 4-5 μποφόρ.

Πηγή: https://rodosreport.gr/rodos-ektakto-se-exelixi-megali-dasiki-fotia-stin-malona/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ