Επίσκεψη ιατρικών κλιμακίων «ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗ» και ΑΜΚΕ «ΓΑΛΗΝΟΣ» στην Η.Ν. Κάσο

0
790

ΘΕΜΑ : Επίσκεψη ιατρικών  κλιμακίων  «  ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗ»  και ΑΜΚΕ  «ΓΑΛΗΝΟΣ»  στην Η.Ν. Κάσο  .

 

Την Κυριακή 21 και την Δεύτερα 22 Απριλίου βρέθηκε στο  ΠΠΙ  Η.Ν. Κάσου κλιμάκιο γιατρών της ΑΜΚΕ «ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ»  όπου διεκπεραιώθηκαν πάνω από 200  ραντεβού ενώ παράλληλα  πραγματοποιήθηκαν και κατ’ οίκον επισκέψεις σε ευάλωτους ηλικιωμένους .

 

Στην εν λόγω  αποστολή που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Αθηνάς Ι. Μαρτίνου,  συμμετείχαν ο Παθολόγος- Διαβητολόγος, Διευθυντής Διαβητολογικής Κλινικής και Διαβητολογικού Κέντρου του Metropolitan Hospital, κ. Αντώνιος Λέπουρας, η Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος, κ. Δήμητρα Παπανδρινοπούλου, και η  Ποδολόγος της ομάδας μας, τ. συνεργάτις του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, κ. Ελένη Βασιλείου.

 

Αξίζει να σημειωθεί  ότι κατά την διάρκεια  της αποστολής εντοπιστήκαν  πολλοί αρρύθμιστοι  ασθενείς με διαβήτη οι  οποίοι θα  έπρεπε να μεταταχθούν σε ινσουλίνη ενώ παράλληλα αντιμετωπίστηκαν  δύο επείγοντα περιστατικά .

 

Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων στο προσωπικό του ΠΠΙ Κάσου παραδόθηκαν ιατρικά αναλώσιμα (αντιδραστήρια γλυκοζιομένης και αιμοσφαιρίνης) καθώς επίσης και μηχάνημα μέτρησης ζαχάρου.

 

Ακόμα την Παρασκευή 26 Απριλίου  στο ΠΠΙ Κάσου βρέθηκε  κλιμάκιο γιατρών  της  ΑΜΚΕ ΓΑΛΗΝΟΣ αποτελούμενο από, Καρδιολόγο, Γενικό – Οικογενειακό Ιατρό, Παιδίατρο, Χειρούργο και Οδοντίατρο όπου εξυπηρετήθηκαν  62 άτομα . Η εν λόγω δράση πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο προγράμματος  προαγωγής  Υγείας  Μέριμνας και Αλληλεγγύης  της  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  σε συνεργασία με  τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Δωδεκανήσου.

 

Εκ μέρους των κατοίκων ο Δήμος της Η.Ν. Κάσου εκφράζει τις θερμές  ευχαριστίες  του για την έμπρακτη υποστήριξη των ακριτών με την παροχή  της τόσο κομβικής σημασίας υπηρεσίες υγείας,  ευελπιστεί δε  για την συνέχιση  των  εν λόγω προγραμμάτων προληπτικής υγείας σε τακτά χρονικά διαστήματα.

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ