Κάλυμνος: “Έφυγε” αιφνίδια από τη ζωή ο Κώστας Ζεμπιλλάς σε ηλικία 65 ετών

0
9620

Σοκ και θλίψη σκόρπισε στην Καλυμνιακή κοινωνία η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Κώστα Ζεμπιλλά, που άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο απόγευμα 27 Απριλίου 2024.

Ο Κώστας Ζεμπιλλάς γεννήθηκε στην Κάλυμνο το στις 2 Ιουλίου 1959 . Αποφοίτησε από το Οικονομικό Γυμνάσιο του νησιού και ασχολήθηκε με το Εμπόριο. Διατηρούσε Κάβα ποτών μαζί με εμπόριο σφουγγαριών, στο κατάστημα του, δίπλα στο Αναγνωστήριο Καλύμνου στην κεντρική πλατεία.

Παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Χριστίνα Παπουτσή, που υπηρετεί στο Μανιάειο και είναι Αντιπρόεδρος του Αναγνωστηρίου “ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ”, δημιούργησαν μία όμορφη οικογένεια με 2 εξαιρετικά παιδιά , την Έλενα πτυχιούχος Νομικής, δικηγόρος που εργάζεται στο Ναυτιλιακή κλάδο και το Γιάννη που είναι πτυχιούχος Βιολογίας και συνεχίζει στην Ιατρική και βρίσκεται στο 5ο έτος σπουδών.

Ο Κώστας Ζεμπιλλάς ήταν υποδειγματικός οικογενειάρχης ,αγαπούσε την οικογένεια του και ήταν πάντα υπερήφανος για τα 2 εξαιρετικά παιδιά του και τις σπουδές τους. Εργατικός, δραστήριος, δημιουργικός, αγαπητός, γνήσιος και ντόμπρος, αυθόρμητος, με χιούμορ, με χαμόγελο, με άποψη και ιδέες για την ανάπτυξη του νησιού.

Η νεκρώσιμος Ακολουθία θα τελεστεί αύριο Δευτέρα 29 Απριλίου 2024, στις 3.00 το απόγευμα, στον Μητροπολιτικό Ιερό ναό Σωτήρος Χριστού. Η σορός θα μεταφερθεί στο Ναό στις 11.00 το πρωί. Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο της Λιμνιώτισσας.

Παραθέτουμε τη συγκινητική ανάρτηση του γιού του Γιάννη .

Μπαμπά μου τι να πρωτοπώ για σένα. Πάνω που ήρθα να σε δω για τις γιορτές και εχθές μεσημέρι κάνοντας το χόμπι μας, έφυγες μέσα στα χέρια μου ξαφνικά και άδικα. Αα ρε Ζεμπιλλά ποσό μάγκας ήσουν. Πανω από όλα οικογενειάρχης αλλά και ντόμπρος απέναντι σε όλους. Πάντα σε ενδιέφερε ένα πράγμα, η επιτυχία των παιδιών σου, άλλωστε για εμένα και την Έλενα μιλούσες συνεχώς. Τώρα μην αγχώνεσαι θα τους προσέχω εγώ όλους. Περνούσα σήμερα από κάπου και άκουσα έναν κύριο μεγάλης ηλικίας τον οποίο δε γνώριζα να λέει σε κάποιους άλλους γύρω του το εξής: ‘’είτε τον συμπαθούσες τον Κώστα είτε όχι αποτελούσε σίγουρα αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας και ο χαμός του θα είναι δύσκολος για πολλούς’’. Και ο κύριος αυτός δεν το είπε απλά για να το ακούσω γιατί δεν ήξερε ποιος ήμουν. Θα λείψεις σε όλους μας μπαμπά μου. Μου ήταν πολύ δύσκολο να γράψω αυτό το μήνυμα και δεν ήξερα καν αν έπρεπε να το κάνω δημόσια, αλλά ήταν ένας τρόπος να βγάλω πολλά συναισθήματα και πίεση από μέσα μου. Πάντα πίστευα ότι ήμουν δυνατός όχι μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά, αλλά υπάρχουν αυτές οι στιγμές που σε λυγίζουν και σε σπάνε όπως αυτή. Σε αγαπώ και θα θυμάμαι πάντα ό,τι μου έχεις μάθει από το πιο απλό μέχρι μαθήματα περί ζωής. Λυπάμαι πραγματικά που δε θα προλάβεις να με δεις σαν γιατρό καθώς ξέρω ότι το ήθελες όσο και εγώ. Όλο το νησί θα έρθει να σε χαιρετήσει αύριο το μεσημέρι στην κηδεία σου για μια τελευταία φορά. Καλό ταξίδι και καλό παράδεισο μπαμπά μου και εύχομαι να πραγματοποιήσω αυτά που ονειρευόμασταν και συζητούσαμε μαζί μέχρι και την τελευταία στιγμή

Επίσης παραθέτουμε ένα video,πριν 2 χρόνια περίπου, την 1 Ιουνίου 2022, με τον  Κώστα Ζεμπιλλά μπροστά από το κατάστημα του σφουγγαριών στην κεντρική πλατεία, με τους γεμάτους πάγκους , με ποικιλία Μεσογειακών σφουγγαριών βγαλμένα από Καλύμνιους δύτες, με μεγάλη δεξιοτεχνία να κάνει το απαραίτητο «ψαλίδισμα» και να μας μιλά για τα σφουγγάρια.

Το kalymnos-news.gr και οι συνεργάτες του, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγο του Χριστίνα ,στα δύο του παιδιά Έλενα και Γιάννη και στους λοιπούς συγγενείς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ