Ερρίκος Τρουμούλης για τη βράβευσή του: Να είμαστε όλοι μας πιο προετοιμασμένοι. Να εκπαιδευτεί ο κόσμος για να επανέρχονται οι άνθρωποι στη ζωή.

0
3515
Στο 3ο Γυμνάσιο στην Κω, μία δωδεκάχρονη μαθήτρια καταρρέει. Τα παιδιά σπεύδουν να φωνάξουν τον καθηγητή τους, Έρρίκο Τρουμούλη, μουσικό, που υπηρετεί ως αναπληρωτής και είναι εθελοντής διασώστης. Ήταν Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023.
Ο καθηγητής αντικρίζει μελανιασμένο το παιδί, προσπαθεί να της ανοίξει τον αεραγωγό. Ταυτόχρονα, φωνάζει να του φέρουν τον απινιδωτή του σχολείου – στην Κω, όπου ζει και διδάσκει, κάθε σχολείο έχει έναν απινιδωτή χάρη σε ιδιωτική δωρεά. Ο κ.Τρουμούλης εφαρμόζοντας ΚΑΡΠΑ και με τη βοήθεια του απινιδωτή, επαναφέρει το κορίτσι για να το παραδώσει, στη συνέχεια, στο ΕΚΑΒ, που το διακόμισε στο νοσοκομείο. Δεν ήταν η πρώτη φορά που έσωζε κάποιον. «Είναι διαφορετικό όμως όταν είναι παιδί και μάλιστα ένα παιδί που ξέρεις», δηλώνει ο ίδιος για να προσθέσει «τα συναισθήματα είναι πάντα ανάμικτα – είναι η δεύτερη φορά που μου συμβαίνει. Σώζουμε ζωές και κάνουμε να κοιμηθούμε βράδια. Η χαρά ήταν ακόμη μεγαλύτερη όταν γύρισε το παιδί στο σχολείο.

Θα ήθελα να είμαστε όλοι μας πιο προετοιμασμένοι. Να εκπαιδευτεί ο κόσμος για να επανέρχονται οι άνθρωποι στη ζωή. Οι γονείς νιώθουν τυχεροί γιατί έγιναν όλα την κατάλληλη στιγμή για το παιδί. Ήταν μία σειρά συγκυριών που βοήθησαν». Παραλαμβάνοντας το βραβείο του, ο ίδιος πρόσθεσε συγκινημένος «Επειδή είμαι κι εγώ νέος μπαμπάς, θα ήθελα να ξέρω ότι στα σχολεία, που θα πάει η κόρη μου, υπάρχει κάποιος, που θα μπορεί να τη βοηθήσει, ώστε να ξέρω ότι θα είναι ασφαλής».

Πηγή: https://www.kostv.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ