Ενδιαφέρουσα η εκδήλωση της Αστικής Εταιρείας με θέμα, ‘Η επίδραση του θαλάσσιου περιβάλλοντος στη διαμόρφωση του χαρακτήρος – Η περίπτωση των νήσων του Αιγαίου’

1
6163
Την επίδραση του θαλάσσιου περιβάλλοντος στη διαμόρφωση του χαρακτήρος, στην περίπτωση των νήσων του Αιγαίου,  ανέλυσε ο Γεώργιος Σταματόγιαννης, Πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού,  το μεσημέρι της Κυριακής 21 Απριλίου στην Εβραϊκή Συναγωγή (Χάβρα).
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Αστική Εταιρεία Ιπποκράτης, με την Πρόεδρο Διονυσία Τελλή-Τσιμισίρη και τον επιστημονικό συνεργάτη Δημήτρη Γερούκαλη να χαιρετίζουν τους παρευρισκόμενους.
Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ Ναθαναήλ,  ο Σοφολογιότατος Ιμάμης Ιρφάν Τράμπα, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Ναβροζίδης, η Αντιδήμαρχος Σταματία Κανταρζή, ο Πρόεδρος του ΔΗΡΑΣ Σταμάτης Πης, η Πρόεδρος του ΒΑΚΟΥΦ Κω Ελβάν Κοτζαογλάν και ο Αντιπρόεδρος του ΔΙΙΚ ιατρός Γεώργιος Τάλλαρος.
Ο κ. Σταματόγιαννης  ανέλυσε λεπτομερώς την επίδραση της ύπαρξης θάλασσας για την ανάπτυξη ενός τόπου,  την ύπαρξη επικοινωνίας με άλλα μέρη και τη μετατροπή των νησιών σε δίκτυο,  με το σύνολο των πόρων τους. Τόνισε πως η επίδραση της θάλασσας έχει εγγραφεί στις νόρμες , στις συνήθειες και στις κουλτούρες των νησιών από τα πρώτα στάδια ανάπτυξης των κοινωνιών και είναι πλέον δύσκολο να μεταβληθούν ή να αλλάξουν από εξωγενείς παράγοντες.

Πηγή: https://www.kostv.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ευτυχώς και κάνει κάποιες εκδηλώσεις και η Αστική Εταιρεία , αλλιώς οι πολιτιστικοί σύλλογοι όπως ο Φιλητάς τελειώσανε

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ