Συνάντηση Επάρχου Κω με το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κω με τη Ζιά στο επίκεντρο

0
6438

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα ανάμεσα στην Έπαρχο Κω-Νισύρου Ντίνα Σβύνου και με εκπροσώπους του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κω.
Τη συζήτηση μονοπώλησε το θέμα του πάρκινγκ της Ζιάς καθώς και της διέλευσης των λεωφορείων και των οχημάτων μέσα από τον οικισμό.
Η Έπαρχος κ. Σβύνου δήλωσε πως η σημερινή συνάντηση έγινε στα πλαίσια των συναντήσεων που έχει ξεκινήσει το Επαρχείο με όλους τους φορείς, τουριστικούς και μη. Τόνισε πως θα προσπαθήσουν να επιχειρήσουν να διευκολύνουν τη δική τοιυς τη δουλειά , η οποία είναι αυτή που λαμβάνει ο επισκέπτης, μιας και όλοι είναι ένας κρίκος στην τουριστική αλυσίδα. Η επιθυμία και στόχος όλων είναι κοινός. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες να είναι όσο το δυνατόν υψηλότερου επιπέδου και οι επισκέπτες να φεύγουν ευχαριστημένοι και να γίνονται οι ίδιοι πρεσβευτές του δικού μας προϊόντος. Συμπλήρωσε πως φυσικά και έρχονται αντιμέτωποι με τις υλικές υποδομές που υπάρχουν και πως εδώ και πολλά χρόνια όλοι οι τουριστικοί φορείς θέτουν τους ίδιους προβληματισμούς. Τόνισε πως όλοι μαζί θα προσπαθήσουν να διευκολύνουν το έργο και των οδηγών αλλά και το έργο που παρέχουμε εμείς σαν τουριστικός προορισμός.
Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κω, ευχαρίστησε την Έπαρχο η οποία ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα συνάντησης τους, ενώ ανέφερε πως ήταν μία πρωτοβουλία που πήραν ως σωματείο προκειμένου να ενημερώσουν τις αρχές του τόπου, για τα ζητήματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη μεταφορά των επισκεπτών κατά το μήκος και πλάτος του νησιού. Συμπλήρωσε πως ως εργαζόμενοι του συγκεκριμένου κλάδου , είναι ο κατεξοχήν μεγαλύτερος σύλλογος εργαζομένων , οι οποίοι θα μετακινήσουν τον περισσότερο διακινούμενο επισκέπτη. Ανέφερε πως θα συναντηθούν με τον Λιμενάρχη, τον Αερολιμενάρχη και τον Αστυνομικό Διευθυντή, μιας και στους χώρους αρμοδιοτήτων τους υπάρχουν τουριστικά λεωφορεία, προκειμένου να βρεθούν λύσεις, ενώ δήλωσε απαισιόδοξος για τις λύσεις αυτές που θα βρεθούν, μιας και η σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει και θεωρεί πως είμαστε πίσω από τα προβλήματα ενώ πρόσθεσε πως στη Ζιά δεν έχει γίνει τίποτα και τα πράγματα έχουν μείνει πολύ πίσω. Παράλληλα τόνισε πως τα λεωφορεία δεν πρέπει να διέρχονται από τον οικισμό, για λόγους ασφάλειας και προστασίας, ενώ ανέφερε πως η πρόταση του Μηνά Κιάρη στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, να γίνει το παλιό λατομείο χώρος στάθμευσης, που απέχει 200-300 μέτρα από την κεντρική πλατεία, είναι μία καλή ιδέα.

Πηγή: https://www.kostv.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ