Αποκολλήθηκε το φορτηγό πλοίο που προσάραξε στα βόρεια της Ψερίμου & μεταφέρθηκε στο λιμάνι Καλύμνου – Μεταφέρει 6.800 αμνοερίφια

1
13504

Αποκολλήθηκε με τη συνδρομή ρυμουλκού το φορτηγό εμπορικό πλοίο “LADY MARIA” σημαία Τανζανίας που προσάραξε Βόρεια Ψερίμου, σήμερα Παρασκευή 5 Απριλίου 2024, πρωινές ώρες. Στο πλοίο επέβαιναν 15 αλλοδαποί μέλη πληρώματος και ένας επιβάτης, όλοι υπήκοοι Συρίας.

Το πλοίο οδηγήθηκε συνοδεία πλωτού του λιμενικού και του ρυμουλκού “ΠΟΘΗΤΟΣ” στην Κάλυμνο, παραμένει αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι (αρόδο) και απαγορεύτηκε προσωρινά ο απόπλους έως ότου επιθεωρηθεί από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Η προσάραξη

Φορτηγό πλοίο με σημαία Τανζανίας και 15 αλλοδαπούς μέλη πληρώματος και έναν επιβάτη (όλοι υπήκοοι Συρίας) προσάραξε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Ψερίμου, χωρίς να έχει αναφερθεί κάποια εισροή υδάτων η τραυματισμός.

Το πλοίο, που είχε αποπλεύσει από το Μπατούμι στη Γεωργία για την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, μεταφέρει 6.800 αμνοερίφια.

Στο σημείο του συμβάντος βρίσκονται δύο πλωτά του Λιμενικού και δύο ρυμουλκά. Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί εντάσεως 5 μποφόρ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr το πλοίο μεταφέρει ζώα και ήδη στην περιοχή βρίσκονται 2 σκάφη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και το ρυμουλκό “ΠΟΘΗΤΟΣ” ενώ στο σημείο κατευθύνεται και δεύτερο ρυμουλκό.

Στο πλοίο επιβαίνουν 15 άτομα πλήρωμα και ένας επιβάτης .

Το εμπορικό πλοίο είχε ξεκινήσει από το Μπατούμι (Γεωργία) με προορισμό την Τζέντα (Σαουδική Αραβία).

Με το φακό του kalymnos-news.gr καταγράψαμε εικόνες στο video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ