Απατεώνας από την Κατερίνη εξαπάτησε συνταξιούχο από τα Δωδεκάνησα

0
4981

Συνταξιούχος από την περιοχή μας, έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης, καθώς πείστηκε από επιτήδειο, να καταθέσει το χρηματικό ποσό των 5.850 ευρώ, προκειμένου να πάρει τα αναδρομικά που δικαιούνταν!

Το περιστατικό συνέβη σε νησί της Δωδεκανήσου στις 4 Μαρτίου 2024 και αποκαλύφθηκε με τη σύλληψη, στις 19 Μαρτίου, ενός άνδρα Έλληνα στην περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης.

Όπως διαπιστώθηκε, ο συλληφθείς είχε εξαπατήσει και άλλο άτομο στην Πελοπόννησο χρησιμοποιώντας ακριβώς την ίδια μέθοδο:

Συνεργός του τηλεφωνούσε προσποιούμενος τον τραπεζικό υπάλληλο και ισχυριζόταν ότι είναι δικαιούχοι αναδρομικών ποσών και στη συνέχεια ζητούσε από τα θύματα να καταθέσουν χρήματα για να ολοκληρωθεί η δήθεν καταβολή των αναδρομικών. Πιο αναλυτικά, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την Αστυνομία, η σύλληψη του ημεδαπού άνδρα έγινε στις 19 Μαρτίου 2024 το μεσημέρι, σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, το πρωί της ίδιας ημέρας, ημεδαπός συνεργός του, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, τηλεφώνησε σε ηλικιωμένο σε περιοχή της Ηλείας και προσποιούμενος τον τραπεζικό υπάλληλο, ισχυρίστηκε ότι είναι δικαιούχος αναδρομικών ποσών και ζήτησε να καταθέσει χρήματα, προκειμένου να ολοκληρωθεί δήθεν η διαδικασία καταβολής των αναδρομικών.

Με τον τρόπο αυτό, κατάφερε να πείσει τον ηλικιωμένο να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό του συλληφθέντος το χρηματικό ποσό των 6.121 ευρώ, το οποίο παρέλαβε λίγο αργότερα ο συλληφθείς.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι, στις 4 Μαρτίου 2024, δρώντας με τον ίδιο τρόπο, κατάφεραν να εξαπατήσουν ημεδαπό άνδρα σε περιοχή των Δωδεκανήσων, με αποτέλεσμα να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό του συλληφθέντος το χρηματικό ποσό των 5.850 ευρώ.

Επίσης, διαπιστώθηκε, ότι ο προαναφερόμενος συνεργός, τηλεφώνησε στις 26 Φεβρουαρίου 2024 σε ημεδαπή γυναίκα σε περιοχή της Μεσσηνίας και με το ίδιο πρόσχημα, κατάφερε να την πείσει να καταθέσει το χρηματικό ποσό των 6.100 ευρώ, σε τραπεζικό λογαριασμό ημεδαπού άνδρα, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

πηγή: https://www.rodiaki.gr/article/509833/apatewnas-apo-thn-katerinh-exapathse-syntaxioyxo-apo-ta-dwdekanhsa

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ