Στην ΕΡΤ για την 7ήμερη τουριστική βίζα εξπρές, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ματίνα Βουκελάτου-Χριστοδουλίδη – «Πολύ καλή η ελληνοτουρκική συμφωνία» (video)

7
4664
Στην τηλεοπτική εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» της ΕΡΤ1 με τους Δημήτρη Κοτταρίδη και Νίνα Κασιμάτη, φιλοξενήθηκε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Ματίνα Βουκελάτου Χριστοδουλίδη, με αφορμή την ανακοίνωση ενάρξεως της τουριστικής βίζας 7 ημερών για Τούρκους πολίτες οι οποίοι θα μπορούν να επισκέπτονται και την Κω, αρχής γενομένης από τις 30 Μαρτίου. Στη ζωντανή απευθείας σύνδεση παρουσιάστηκαν, πανοραμικά πλάνα από τις ομορφιές του νησιού μας, ενώ η Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα που θα έχει η επαύξηση της παρουσίας τούρκων επισκεπτών στο νησί μας με απώτερο στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν με ποιοτικούς τουρίστες υψηλής οικονομικής στάθμης.
Νέα δεδομένα στην ελληνοτουρκική τουριστική βιομηχανία δημιουργεί η απόφαση που λήφθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την ελληνοτουρκική βίζα των επτά ημερών, κάτι που αποτελεί τη μόνη εξαίρεση από τους κανόνες που ισχύουν για τον χώρο Σένγκεν.
 Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Λέρος, Κάλυμνος, Κως, Ρόδος, Σύμη και Καστελλόριζο είναι τα δέκα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που περιμένουν κύμα τουριστών από τη γειτονική χώρα αυτήν τη σεζόν. Απαντώντας, πρόσφατα, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γιώργου Νικητιάδη, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ανέφερε: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι η πρώτη φάση, που περιλαμβάνει πέντε νησιά, θα ξεκινήσει στις 30 Μαρτίου για τις χορηγήσεις θεώρησης εισόδου στους Τούρκους πολίτες και το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουμε την πλήρη εφαρμογή».
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Ματίνα Βουκελάτου-Χριστοδουλίδη: «Πολύ καλή η ελληνοτουρκική συμφωνία»
Ένα από τα νησιά που αναμένεται να είναι στα πέντε πρώτα από τα οποία θα ξεκινήσει η χορήγηση της βίζας εξπρές για τους Τούρκους πολίτες είναι η Κως. Το νησί του Ιπποκράτη, αλλά και του ποδηλάτου -έχει σήμα πιστοποίησης Bike Friendly Destination-, εκπροσωπήθηκε στη διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ 2024 στο Βερολίνο από την αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Κω, Ματίνα Βουκελάτου-Χριστοδουλίδη. «Θεωρούμε ότι η Κως θα είναι από τα πρώτα νησιά που θα εγκαινιάσουν την αρχή της επταήμερης βίζας. Είναι ένα πλεονέκτημα, γιατί χωρίς ιδιαίτερο κόπο θα έχουμε τουρισμό όλο τον χρόνο. Η βίζα εξπρές είναι κάτι πάρα πολύ θετικό, θα τονώσει την τοπική αγορά, ενώ θα καλύπτει τα μικρά τουριστικά κενά με τις διανυκτερεύσεις. Εάν δουλέψει γρήγορα, μεθοδικά και αποτελεσματικά το σύστημα για τη βίζα, θα αποτελεί νέο πλεονέκτημα για την Κω. Υπάρχουν πολλοί φίλοι μας και πελάτες από την Τουρκία, οι οποίοι θέλουν να μας επισκεφθούν. Σίγουρα με το να έχουν μια βίζα εξπρές θα είναι πιο εύκολο. Θα έχουν λιγότερη ταλαιπωρία από τα να περιμένουν βίζα για δύο ή τρεις μήνες και ούτω καθεξής», είπε η κ. Βουκελάτου-Χριστοδουλίδη.

Πηγή: https://www.kostv.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Υπάρχουν πολλοί Τούρκοι που μένουν εδώ ;;;; Τι λες κοπέλα μου ;;;Το υπουργείο ακούει ;;;

  2. Ασε μασ καλε κυρια vice mayor και πηγενετε στο καλο
    ποσα θα κοστισει η αυτοπροβολη σας πια
    ραψτε κανενα αλλο συνολακι

  3. Περαμερίζοντας τις όποιες αντιθέσεις μεταξύ μας, η άφιξη των Τούρκων επισκεπτών είναι ευπρόσδεκτη. Συμβολική συνήπαρξη και οικονομική ενίσχυση στην τοπική κοινωνία. Άλωστε και εμεία πάμε εκεί, έτσι;
    Το έχω ξαναγράψει. Ζώντας στην Θεσσαλονίκη για πολλά χρόνια, τουλάχιστον εδώ και μιά 40ετία κάθε Σάββατο νωρίς το πρωί τα λεωφορεία ξεπερνούν στην ουρά από τον Λευκό Πύργο μέχρι και μετά το Μακεδονία Παλάς, τις δεκάδες. Το ίδιο και σε άλλες πόλεις της Β. Ελλάδας. Χιλιάδες οι επισκέπτες για την Κωνσταντινούπολη. Και χωρίς βίζα, μονο διαβατήριο. Τώρα ταυτότητα.
    Σίγουρα ξοδεύουν πολύ περισσότερα από τους ΑΙ επισκέπτες για λίγες ώρες παραμονής. Είμαι καλός γνώστης του φαινόμενου. Κάτι ανάλογο έχω αναφέρει και για την κρουαζιέρα.

  4. Το τερμάτισε!
    ΅Υπαρχουν πολλοί Τούρκοι στο νησί…΅
    Στην ΅Υψηλου επιπέδου Αντιδήμαρχο με τις δήθεν περγαμηνές»Επιβαλεται όταν κάνει δηλώσεις να έχει Περισσότερη ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ!
    ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!,

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ