Ευτυχία Σταθοπούλου: Ερώτημα σχετικά με τα επιδόματα των ωφελούμενων γιατρών της Ενότητας Κω – Νισύρου

1
7000

Πόσοι είναι οι ωφελούμενοι γιατροί που παίρνουν το επίδομα που δίνει η Περιφέρεια στην ενότητα Κω – Νισύρου ζήτησα να ενημερωθώ με ερώτημα μου στην πρώτη συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής. Αναφέρθηκα και στα κενά που παρουσιάζει σήμερα το νοσοκομείο μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Δωδεκανήσου κ. Τσουκαλάς Νίκος μας απάντησε πως στην ενότητα μας το επίδομα παίρνουν 3 γιατροί στο νοσοκομείο Κω, 1 γιατρός στο αεροδρόμιο, 1 γιατρός στην Κέφαλο και 1 γιατρός στις φυλακές ενώ υπάρχει η πρόθεση να αυξηθεί το επίδομα.

Παρακάτω αναλυτικά το ερώτημα :

 

Κύριε Πρόεδρε,

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Σε αυτήν την πρώτη συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής αρχής δεν θα μπορούσε κατά την άποψη μου να λείπει από την ημερήσια διάταξη ερώτημα που αφορά στο Νοσοκομείο της Κω. Άλλωστε όπως ήδη γνωρίζετε είναι ένα από τα θέματα που ταλαιπωρεί την κοινωνία του νησιού, αν όχι το πρώτο.

Σύντομα όμως, θα αναφερθώ στην σημερινή εικόνα που παρουσιάζει το Νοσοκομείο μας. Αυτή την στιγμή η Κως το νησί του Ιπποκράτη είναι χωρίς καρδιολόγο, χωρίς παθολόγο, ενώ υπηρετεί ένας μόνο παιδίατρος και ένας ακτινολόγος.

Πολλοί κάτοικοι έχουμε να διηγηθούμε συμβάντα που λόγω της απουσίας βασικών ειδικοτήτων έπρεπε άμεσα να φύγουμε από το νησί είτε για την Ρόδο ή για την Αθήνα.

Η εικόνα σήμερα είναι απελπιστική.

Στο ερώτημα εάν θέλουμε νέο νοσοκομείο, η απάντηση είναι ΝΑΙ , το θέλουμε, το έχουμε ανάγκη και θα ήταν ευχής έργον. Αλλά τί να το κάνουμε όταν υπάρχει τόσο σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης; Ένα άδειο κτίριο θα είναι.

Μπαίνει όμως και ένα άλλο ερώτημα: Κατά πόσο είμαστε έτοιμοι ως τοπική αυτοδιοίκηση να διεκδικήσουμε αυτά που έχουν ανάγκη τα νησιά μας από την κεντρική εξουσία. Στην Κω πρώτα από όλα θέλουμε γιατρούς. Θέλουμε να νιώθουμε ασφάλεια.

Γνωρίζουμε πως πέραν της πρόθεσης της Περιφέρειας να χρηματοδοτήσει νέο νοσοκομείο για την Κω,  με απόφαση της , δίνει επίδομα 450 ευρώ ως κίνητρο σε γιατρούς  ώστε να καλυφθούν θέσεις στα νησιά.

Θα θέλαμε να ρωτήσουμε αν η Περιφέρεια συνεχίζει να χορηγεί αυτό το επίδομα. Πόσοι είναι οι ωφελούμενοι της ενότητας Κω – Νισύρου το 2024 ,ποιοι γιατροί είναι και που υπηρετούν;

 

Σταθοπούλου Ευτυχία

Περιφερειακή Σύμβουλος Κω – Νισύρου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ