Ζημιές από ανεμοστρόβιλο, χαλαζόπτωση και ξερίζωμα δέντρου στη Ρόδο

0
11359

Ζημιές προκάλεσε πριν από λίγα λεπτά ανεμοστρόβιλος που εκδηλώθηκε στο βόρειο τρίγωνο της Ρόδου και συγκεκριμένα από την περιοχή της Καλλιθέας έως και την περιοχή του Ζέφυρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» ο ισχυρός ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε ή έσπασε κλαδιά από μεγάλα δέντρα, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και στη περιοχή της Νέας Μαρίνας.

Στα διάφορα σημεία που προκλήθηκαν οι ζημιές, βρίσκονται στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου που επιχειρούν αυτή την ώρα.

Ανεμοστρόβιλος έκλεισε τον δρόμο προς Άντονι Κουίν και Λαδικό

Το πέρασμα ανεμοστρόβιλου έγινε αισθητό και από την περιοχή του Λαδικού έχοντας ως αποτέλεσμα να ξεριζωθούν αρκετά δέντρα και να κλείσει τμήμα του δρόμου προς Άντονι Κουίν και Λαδικό. Στη σημείο βρίσκονται αυτή την ώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες επιχειρώντας το άνοιγμα του δρόμου με την απομάκρυνση των δέντρων.

Ένα τεράστιο δέντρο, ξερίζωσαν οι ισχυροί άνεμοι πριν από λίγα λεπτά μέσα από αυλή σπιτιού στην οδό Παπαχριστοδούλου, στην πόλη της Ρόδου.

Ευττυχώς, όπως δήλωσε μιλώντας στη «Ρ» ο ιδιοκτήτης του σπιτιού κος Φίλιππος Μανουσάκης, δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, αφού εκείνη την ώρα δεν βρίσκονταν κανένας στο χώρο.

Σημειώνεται ότι οι ισχυροί άνεμοι έκαναν σήμερα άνω – κάτω τα δρομολόγια των πλοίων και των αεροπλάνων που είχαν προγραμματίσει να έρθουν ή να αναχωρήσουν από το νησί μας.

 

Έντονη βροχόπτωση με ισχυρό χαλάζι καταγράφηκε απόψε στη Ρόδο και ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα του νησιού. 

Από την κακοκαιρία ευτυχώς για την ώρα δεν έχουν προκύψει προβλήματα,  ενώ όλοι οι μηχανισμοί βρίσκονται σε εγρήγορση για αντιμετωπίσουν οτιδήποτε προκύψει μέχρι να περάσει η κακοκαιρία.

 

Πηγή: https://www.rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ