Bazaar μεταχειρισμένων ειδών για τη στήριξη των αδέσποτων ζώων, στον προαύλιο χώρο του ΕΠΑΛ Κω

0
5759
Όλοι γνωρίζουμε την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα αλλά και στο νησί μας με τα αδέσποτα ζώα.
Εκατοντάδες ζωάκια είναι στους δρόμους του νησιού μας είτε γιατί γεννήθηκαν εκεί, είτε γιατί κάποιος τα εγκατέλειψε, είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Αν δεν υπήρχαν οι εθελοντές και οι φιλοζωικές πολλά από αυτά θα υπέφεραν ακόμα πιο πολύ. Πολλά από αυτά μπορεί να μην είχαν υιοθετηθεί ποτέ. Πολλά από αυτά δεν θα είχαν ούτε νερό να πιούνε. Πολλά από αυτά θα ήταν ακόμα δεμένα σε μια αυλή χωρίς καμία ελπίδα να σωθούν και να έχουν την ευκαιρία για μία ζωή με τους βασικούς κανόνες ευζωίας να τηρούνται.
 Οι φιλοζωικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο νησί μας έχουν δυσκολευτεί πάρα πολύ όλα αυτά τα  τελευταία χρόνια. Από τον πληθυσμό των αδέσποτων ζώων που δυστυχώς αυξάνεται μέχρι τους ελάχιστους οικονομικούς πόρους – πόσοι είναι οι εθελοντές που πληρώνουν από την τσέπη τους όσα χρειάζεται ένα αδέσποτο ζωάκι – η κατάσταση μοιάζει πολλές φορές απελπιστική με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και τον Δήμο ή και την Περιφέρεια να αδυνατούν να συνδράμουν ή και να αδιαφορούν για το πρόβλημα.
Οι εθελοντές που στηριζουν τα αδέσποτα, όπως διαπιστώνει η εθελοντική οργάνωση animal rescue, είναι πολύ σημαντικό ο καθένας από εμάς να βοηθάει και να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, με οποιονδήποτε τρόπο, για την ευεξία και την ευζωία αυτών των υπέροχων αυτών πλασμάτων. Έστω και μια μικρή δράση εθελοντισμού μετράει, για να βοηθήσουμε σε βασικές ανάγκες που μπορεί να υπάρχουν στην διαβίωση των ζώων, θα εκτιμηθεί τόσο από τους εθελοντές όσο και από τα ίδια τα ζώα που χρειάζονται φροντίδα και αγάπη.
Μέσα από τα φιλοζωικά bazaar μπορούμε να συμμετέχουμε όλοι και να βοηθήσουμε διάφορες φιλοζωικές που επιτελούν κοινωνικό έργο!

πηγή: https://www.kostv.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ