Ρόδος: Κάμερα ασφαλείας εντόπισε τον 93χρονο να βαδίζει μόνος στη Ρόδου – Καλλιθέας-

0
8809

Συνεχίζονται οι έρευνες από αστυνομία, Πυροσβεστική και ομάδες εθελοντών του νησιού μας, για τον εντοπισμό του 93χρονου συμπολίτη μας Γεώργιου Ξίπα, τα ίχνη του οποίου εξαφανίστηκαν το πρωί της 23ης Δεμεβρίου, όταν βγήκε από το σπίτι του, για να μεταβεί στην τράπεζα και να εισπράξει τη σύνταξή του.

Ένα τελευταίο στοιχείο, το οποίο επιβεβαιώνει αρχική μαρτυρία συμπολίτισσάς μας, είναι ότι κάμερα ασφαλείας φαίνεται να κατέγραψε τον 93χρονο να διασχίσει πεζός την οδό Ρόδου – Καλλιθέας. Μέχρι τώρα οι έρευνες πάντως δεν απέδωσαν αποτέλεσμα.

Ο Γεώργιος Ξίπας, 93 ετών, εξαφανίστηκε Ρόδο, την 23/12/23. Έχει γαλανά μάτια, ύψος 1,65μ και είναι κανονικού βάρους. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε γκρι σακάκι, γκρι παντελόνι και μαύρα παπούτσια.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ειδοποιήθηκε από τους οικείους του το βράδυ της 29/12/2023 και μετά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ενεργοποιεί τον Κοινωνικό Συναγερμό SILVER ALERT, για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή του.

Η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.

Εάν γνωρίζετε κάτι επικοινωνήστε με την υπηρεσία Silver Alert, όλο το 24ωρο, στην Εθνική Γραμμή SOS 1065.

 

Ο ίδιος ηλικιωμένος, που φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα μνήμης, είχε εξαφανιστεί πάντως και άλλη φορά από το σπίτι του και χρειάστηκε και πάλι η συνδρομή των αστυνομικών, προκειμένου να εντοπιστεί.

Μυστήριο με τις εξαφανίσεις ηλικιωμένων στη Ρόδο που δεν βρέθηκαν ποτέ
Η συγκεκριμένη εξαφάνιση πάντως δεν είναι η μοναδική.

Και στο παρελθόν (2021 και 2023) είχαν εξαφανιστεί άλλα δύο άτομα, που μέχρι σήμερα δεν έχουν βρεθεί.

Συγκεκριμένα:

Στις 17 Ιουνίου 2021, εξαφανίστηκε στο χωριό Ψίνθος ο 83χρονος Γεώργιος Παπανικολάου. Είχε καστανά μάτια και ύψος 1.65. Την ημέρα που εξαφανίστηκε, φορούσε ριγέ πολύχρωμη μπλούζα, τζιν παντελόνι, μπλε ζακέτα και παπούτσια και κρατούσε μπαστούνι. Ακολούθησαν πολυήμερες έρευνες σε τεράστια έκταση, αξιοποιήθηκαν όλες οι πληροφορίες αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν εντοπίστηκαν τα ίχνη του.

Στις 14 Αυγούστου 2023 εξαφανίστηκε επίσης στο χωριό Κρητηνία, ο 88 χρονος Ιωάννης Παπαθεοδωράκης. Είχε ύψος 1.60 και πράσινα μάτια. Τη μέρα που εξαφανίστηκε φορούσε ριγέ πουκάμισο (μπλε και λευκό) μαύρο τζιν παντελόνι και σαγιονάρες. Παρά τις πολυήμερες έρευνες επίσης δεν εντοπίστηκε ποτέ.

πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ