Μ. Κόνσολας: Παρατείνονται οι συμβάσεις γιατρών του ΕΣΥ στα νησιά που έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους

0
2387

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ:  «Παρατείνονται οι συμβάσεις γιατρών του ΕΣΥ στα νησιά που έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους»

 

Σε μια σημαντική θεσμική παρέμβαση προχωρά το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να μην ενταθεί το πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία στα νησιά.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που είχε αναδείξει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ζητώντας να δοθεί η δυνατότητα στους γιατρούς που βρίσκονται στο όριο της συνταξιοδότησης σε νοσοκομεία και Κ.Υ. των νησιών, να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Με νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε στο ερανιστικό νομοσχέδιο και θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα, δίνεται η δυνατότητα παράτασης της θητείας τους  μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2024, στους γιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου 2023, καθώς συμπληρώνουν το 67ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον συμμετέχουν στο πρόγραμμα εφημεριών και η θέση τους δεν έχει καλυφθεί.

Παρατείνονται, για ένα χρόνο,  οι συμβάσεις  για το επικουρικό προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και συγκεκριμένα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2024.

Επίσης, παρατείνονται οι συμβάσεις των ειδικευόμενων νοσηλευτών για τρεις μήνες.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ