Το Δημοτικό σχολείο Ζηπαρίου συνδέθηκε με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) (pics-video)

6
12693
Σπουδαία πράγματα συνέβησαν στο Δημοτικό Σχολείο Ζηπαρίου στην Κω, όπου οι μαθητές είχαν την μοναδική ευκαιρία να επικοινωνήσουν με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Αυτή η ιδιαίτερη ημέρα, έφτασε για τα παιδιά του Δημοτικού Ζηπαρίου και δεν έμοιαζε σε τίποτα με τις συνηθισμένες σχολικές ημέρες, καθώς τα μαθήματα διεκόπησαν για να δώσουν την ευκαιρία στους μαθητές να μιλήσουν ζωντανά με αστροναύτες.

Το σχολείο χρησιμοποιησε ασύρματη επικοινωνία VHF για να συνδεθεί με τον ISS την ώρα που οι αστροναύτες περνούσαν από τον αστρονομικό ορίζοντα του νησιού. Μια μοναδική εμπειρία για τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν απευθείας ερωτήσεις σε έναν αστροναύτη τον Andreas.

Η προετοιμασία για αυτό το σημαντικό γεγονός είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας πολλών οργανισμών και φορέων, όπως η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Κω και άλλοι.

Η επίτευξη της σύνδεσης αποτελεί ένα δύσκολο εγχείρημα. Τα Παιδιά, οι Εκπαιδευτικοί, η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δωδεκανήσου, ο Δήμος Κω, οι Σχολικές Επιτροπές, το Σωματείο Γονέων και Κηδεμόνων και η Μαρίνα της Κω όλοι μαζί συμβάλλουν για την πραγματοποίηση του σημαντικού αυτού γεγονότος!

Το σχολείο εξάλλου διαθέτει Όμιλο Αστρονομίας με 23 μαθητές/τριες των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων που αποτελούν το Τάγμα της Επιστημονικής Γνώσης. Πραγματοποιούνται ήδη μαθήματα αστρονομίας, με βίντεο, κατασκευές, AR, ρομποτική, προπόνηση αστροναύτη, αστροπαρατήρηση και παράλληλα οργανώνονται συναντήσεις με μέντορες όπως αστροφυσικό, μηχανικό πλοήγησης δορυφόρου της ESA, υποψήφιο αστροναύτη της ESA, δικηγόρο του διαστήματος και άλλους επαγγελματίες που απαντούν στα ερωτήματα των παιδιών.
Επιπρόσθετα, θα γίνουν δράσεις από τα υπόλοιπα 20 τμήματα του σχολείου. Το κάθε τμήμα θα ετοιμάσει κάτι για τη Διαστημική Εβδομάδα που θα διοργανωθεί από το Σχολείο την εβδομάδα της Σύνδεσης!

 Τέλος, η σύνδεση με τον ISS και η επικοινωνία με τον αστροναύτη μεταδόθηκε ζωντανά στο YouTube και στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, προσφέροντας μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία όχι μόνο στους μαθητές του σχολείου, αλλά και σε όλο τον κόσμο.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συγχαρητήρια στους μαθητές και την διεύθυνση του δημοτικού σχολείου Ζηπαριου για αυτή την σημαντική εκδήλωση ανωτέρου επιπέδου που απαιτούσε εξειδικευμένες γνώσεις και πολλαπλές συνεργασίες!!!! Είναι εκδηλώσεις που κάνουν ακόμα και τους απαισιόδοξους να βλέπουν ότι κάτι υγιές υπάρχει ακόμα στο εκπαιδευτικό σύστημα!!!!

  2. ΟΙ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΤΟΥ Κ.ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΛΙ ΕΚΕΙ?ΠΑΛΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.ΠΟΣΟ ΔΙΨΑ ΠΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ….. ΤΟΥ ΤΣΙΡΚΟΥ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΩ??
    ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ

  3. Συγχαρητηρια στην ομαδα Αστρονομιας του σχολειου.
    Εξαιρετικο παραδειγμα προς μιμηση και για τα υπολοιπα σχολεια της Κω αλλα και γενικοτερα στην Ελλαδα.

  4. Δηλωσεις ολοι πλην της διοικησης μαρινας που σαν χορηγος αγόρασε τα μηχανήματα για την συνδεση. Ξανα απουσα η διοικηση της μαρινας

  5. Ο νεος διευθύνων συμβουλος-κουμπαρος καπελωνει τη νυν διοίκηση που σαν μεγας χορηγός αυτης της σύνδεσης με το ΔΔΣ δεν ακουστηκε πουθενα. ο κ.Χονδρος εβγαλε δικο του δελτιο τυπου. Παρβερης,Κασιωτη,Μητρου δεν ξερουν που βρισκεται η μαρινα.

  6. Το σχολειο συνδεθηκε με το διαστημικο σταθμό αλλα ο δημαρχος ξεσυνθεθηκε απο τους συνεργατες του. VHF EPARSIS 60%

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ