Μετανάστες έκαναν πεδίο μάχης τη δομή φιλοξενίας στην Κω (περίπου 130 αφίξεις σήμερα 80 Kέφαλο και 50 Ψαλίδι)

4
13335

Σοβαρά επεισόδια σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων και του προσωπικού ασφαλείας προκάλεσαν ομάδες αλλοδαπών, που μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης τη δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στο Πυλί της Κω προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές, το απόγευμα της Δευτέρας.

Χωρίς προφανή αιτία, οι αλλοδαποί προκάλεσαν φθορές στις πόρτες των δωματίων και στα κρεβάτια των χώρων διαμονής της πτέρυγάς τους και άδειασαν τους πυροσβεστήρες καλύπτοντας όλες τις επιφάνειες με το περιεχόμενό τους. Όταν προσπάθησαν να επέμβουν οι εργαζόμενοι, άρχισαν εκσφενδονίζουν εναντίον τους μπουκάλια και φρούτα και επιχείρησαν να παραβιάσουν τον μεταλλικό φράκτη για να δραπετεύσουν.

Τέσσερις από αυτούς κατάφεραν να ανέβουν στον φράκτη και να βγουν από την πτέρυγα, αλλά συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς. Πρόκειται για τρεις Παλαιστίνιους ηλικίας 24, 22 και 22 χρόνων και έναν 18χρονο Αιγύπτιο, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω με κατηγορίες για φθορά δημόσιας περιουσίας, διατάραξη κοινής ειρήνης και απείθεια.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν τους σαπίζουν στο ξύλο,που καταστρέφουν τον χώρο που τους φιλοξενεί….που θέλουν να χτυπήσουν και τους ανθρώπους που εργάζονται για ένα μεροκάματο…βρε ξύλο και στον αγύριστο από κει που τους κουβάλησαν!!!

  2. Το τετράγωνο γύρω απ την Εκκλησία της Παναγίτσας,έχει δοθεί για γκέτο?

    Οι ‘δραστηριότητες’ είναι μέχρι τα ξημερώματα, μυρίζει μαστούρα, κόντρες με ποδήλατα στα στενά μεταξύ νεαρών μέχρι το πρωί,κρυφοί καφενέδες,όλα τα ισόγεια έχουν ενοικιαστεί με ποιανού την άδεια?
    Το γνωρίζει ο Δήμος ότι η περιοχή αυτή υποβαθμίζεται ή κάνει τον ανίδεο?
    Δεν είμαι ρατσιστής, εγώ πήγα οικογένεια σε ξενοδοχείο,που μόλις βγήκαν προχθές και είχαν ένα βρέφος μαζί, αλλά χάσαμε την μπάλα, βγαίνουν καθημερινά από όλες τις παραλίες.
    Μια ανακοίνωση επίσημη?
    Το λιμάνι έχει γεμίσει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ