Γ. Νικητιάδης: Ανευθυνοϋπεύθυνες απαντήσεις του υπ. Υγείας για το ΕΚΑΒ στη Δωδεκάνησο

0
2777

Γ. Νικητιάδης : Ανευθυνοϋπεύθυνες απαντήσεις του υπ. Υγείας για το ΕΚΑΒ στη Δωδεκάνησο

Ανευθυνοϋπεύθυνες απαντήσεις, αναφορικώς με την έλλειψη πτητικών μέσων αεροδιακομιδών και το συντονισμό τους στη Δωδεκάνησο έδωσε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Γιώργου Νικητιάδη. Η επίκαιρη ερώτηση συζητήθηκε τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023.

Συμφώνως με την απάντηση του υφυπουργού Υγείας το υπουργείο επιδιώκει από τη μία να επιρρίψει ευθύνες στις ένοπλες δυνάμεις για την έλλειψη πτητικών μέσω στα νησιά μας και παραλλήλως δηλώνει, καθώς δεν μπορεί να πράξει διαφορετικά, ότι την ευθύνη την έχει το ίδιο υπουργείο Υγείας, αποκαλύπτοντας για μία ακόμη φορά την περιδίνηση στην οποία βρίσκεται η Κυβέρνηση. Η απάντηση του υφυπουργού Υγείας καταδεικνύει με το χειρότερο τρόπο την πλήρη εγκατάλειψη και διάλυση του ΕΚΑΒ στη Δωδεκάνησο από την Κυβέρνηση, που θέτει καθημερινώς σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Μετά το πέρας της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, ο βουλευτής Δωδεκανήσου και τ. υφυπουργός Γιώργος Νικητιάδης έκανε την εξής δήλωση :

«Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας δεν έχει αντιληφθεί το τρομακτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Δωδεκάνησος και το Νότιο Αιγαίο γενικότερα, με το ΕΚΑΒ και τις αεροδιακομιδες. Οι Δωδεκανήσιοι αισθανόμαστε εγκαταλελειμμένοι. Ο υφυπουργός Υγείας στη Βουλή απέφυγε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για την έλλειψη και τη διαχείριση των πτητικών μέσων στη Δωδεκάνησο, και για τα περιστατικά που ανέφερα στην ερώτηση μου. Η Κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει ότι τα νοσοκομεία στα νησιά μας υπολειτουργούν. Το νοσοκομείο της Κω έχει το μισό ιατρικό προσωπικό εκ των προβλεπόμενων θέσεων. Ανάλογη εικόνα παρουσιάζει και το νοσοκομείο της Ρόδου και των άλλων νησιών μας. Αναφορικώς με τις αεροδιακομιδές πληροφορούμαστε πως η Κυβέρνηση αναζητά λύση με τη συμμετοχή ιδιωτικών εταιριών που θα καλύψουν τις ανάγκες μη μπορώντας να ξεφύγει από την εξάρτηση της από τα ιδιωτικά συμφέροντα και τον προγραμματισμό της για την ιδιωτικοποίηση του αγαθού της υγείας.»

Βίντεο :

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ