7.000 μετανάστες μετήχθησαν από τη Ρόδο το τελευταίο τρίμηνο!

1
4608

Απερίγραπτες σκηνές εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου, όπου περισσότεροι από 400 παράνομοι αλλοδαποί που βρίσκονται στο νησί μας, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας!

Άνδρες, γυναίκες, παιδιά, βρέφη ακόμη και ηλικιωμένοι που έχουν έρθει στη Ρόδο από τα γειτονικά παράλια, ζητούν να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής τους και να μετακινηθούν σε οργανωμένη δομή.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε περίπου στις 11, χθες το πρωί και διήρκησε περίπου δύο ώρες κατά τις οποίες οι αλλοδαποί φωνάζοντας, είτε στη γλώσσα τους, είτε στα Αγγλικά, ζητούσαν από τους αστυνομικούς να προχωρήσει η διαδικασία καταγραφής τους ώστε να γίνει και η μεταγωγή τους σε κάποιο ΚΥΤ της χώρας μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, της «Ροδιακής» περίπου 65 άτομα, κυρίως γυναίκες και παιδιά, οδηγήθηκαν από τους αστυνομικούς για καταγραφή. Ωστόσο ο αριθμός των αλλοδαπών είναι πολύ μεγάλος και αυξάνεται καθημερινά λόγω των συνεχιζόμενων αφίξεων από τα γειτονικά παράλια.

Σε δηλώσεις του στη «Ροδιακή», ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Δωδεκανήσου κος Μανώλης Ανδρουλάκης, αναφέρει:

«Μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού. Μας καλούν να ανταποκριθούμε σε μία δύσκολη κατάσταση, και να αντιμετωπίσουμε γυναίκες παιδιά, βρέφη και ηλικιωμένους χωρίς να έχουμε ούτε τα μέσα, ούτε το προσωπικό».

Εκτός ελέγχου η κατάσταση-μεταφέρθηκαν 7.000 αλλοδαποί
Όπως έχει επανειλημμένα αναφέρει σε ρεπορτάζ της η «Ροδιακή», η κατάσταση με τους παράνομους αλλοδαπούς είναι δύσκολη κι όπως όλα δείχνουν, έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Οι ίδιοι οι μετανάστες, με δηλώσεις τους, ζητούν να φύγουν από το νησί μας και να μεταφερθούν σε κάποια οργανωμένη δομή, ενώ μιλώντας στη «Ροδιακή» εξέφρασαν τον φόβο και την αγωνία για το τι θα γίνουν και πού θα μείνουν σε περίπτωση που «χαλάσει» ο καιρός, τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια ώρα, λιμενικοί και αστυνομικοί, καλούνται, χωρίς τον απαραίτητο αριθμό προσωπικού, καθώς είναι αποψιλωμένες σχεδόν όλες οι Υπηρεσίες, και δίχως τα απαραίτητα μέσα, να διαχειριστούν τη συγκεκριμένη κατάσταση.

Όπως τονίζουν οι ένστολοί μας, καθημερινά υπερβαίνουν τους εαυτούς τους προκειμένου να τα καταφέρουν.

Ήδη από τον Αύγουστο έως το τέλος Οκτωβρίου, δηλαδή σε διάστημα μόλις τριών μηνών, έχουν μεταχθεί στην Κω, τη Λέρο αλλά και στην πρωτεύουσα συνολικά 7.000 παράνομοι αλλοδαποί, ενώ μόνο την τελευταία εβδομάδα μεταφέρθηκαν 400 άτομα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Να διευκρινιστεί πως φαίνεται να υπάρχει και θέμα με τις ίδιες τις δομές των νησιών μας, αφού φαίνεται ότι δεν δύναται να φιλοξενήσουν άλλα άτομα κι έτσι προωθούνται είτε σε δομή της Αθήνας είτε ακόμη και στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό που τονίζεται από «κύκλους» της Αστυνομίας είναι πως υπάρχει η δυνατότητα άμεσης μεταγωγής όλων των αλλοδαπών από το νησί μας ακόμη και εντός 24 ωρών, αρκεί να βρεθεί ο χώρος που θα τους φιλοξενήσει.

Αξίζει δε να σημειωθεί, πως για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής και της μεταγωγής των αλλοδαπών, απαιτούνται αστυνομικοί οι οποίοι αφήνουν τις Υπηρεσίες τους, για δύο ημέρες για μεταγωγή σε κοντινά νησιά και για τέσσερις ημέρες για την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, όχι μόνο για τις οικογένειες των ανθρώπων αυτών αλλά και για τις Υπηρεσίες τους, οι οποίες μένουν «ακάλυπτες».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ