Απάντηση Περιφέρειας για μαθητή της Κω: Η μεταφορά των παιδιών από απομακρυσμένα σημεία σε σχολεία απαιτεί συνεργασία και να κάνει ο καθένας τη δουλειά που του αναλογεί

0
8055

Η μεταφορά των παιδιών από απομακρυσμένα σημεία σε σχολεία απαιτεί συνεργασία και να κάνει ο καθένας τη δουλειά που του αναλογεί

 

Απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε σχετικό δημοσίευμα

                                                                                                

 

Σχετικά με δημοσίευμα σε έντυπο της Κω που αναφέρει ότι μαθητής «δεν πηγαίνει στο ειδικό σχολείο, γιατί δεν υπάρχει λεωφορείο να τον μεταφέρει», η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκδίδει την ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Ο συγκεκριμένος μαθητής, όπως και δέκα ακόμα από το ίδιο σχολείο, δεν δηλώθηκαν από τη σχολική τους μονάδα στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ούτε πέρυσι ούτε φέτος τον Ιούνιο, σύμφωνα με την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία. Ως εκ τούτου, εφόσον δεν δηλώθηκαν, δεν ήταν σε γνώση της υπηρεσίας η δεδομένη ανάγκη.

Σημειώνεται ότι ο νόμος ορίζει τον μήνα Ιούνιο για τη δήλωση των αναγκών, δεδομένου ότι για την ανάθεση των δρομολογίων σε ιδιώτες απαιτείται μία σειρά από διαδικασίες της δημόσιας διοίκησης, όπως και διαγωνισμό, η ολοκλήρωση των οποίων διαρκεί μερικούς μήνες.

 

Το συγκεκριμένο σχολείο όμως δήλωσε τον μαθητή στον οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα όπως και δέκα ακόμα παιδιά μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα σήμερα η διαδικασία να βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Από την πλευρά της Περιφέρειας, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να επισπευθεί, όσο είναι αυτό δυνατόν, η διαδικασία και να μετριαστεί η καθυστέρηση που προκλήθηκε κατά τη δήλωση των αναγκών.

Συγκεκριμένα, η μεταφορά των έξι από τα έντεκα παιδιά δρομολογείται σε υφιστάμενο δρομολόγιο που έχει εγκριθεί από την οικονομική επιτροπή και βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της ανάθεσης, ενώ για τη μεταφορά 5 ακόμα παιδιών, που αφορά και στο πιο απομακρυσμένο χωριό, έχει ξεκινήσει νέα διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Με αφορμή την συγκεκριμένη περίπτωση, η Περιφέρεια δηλώνει ότι η μεταφορά των παιδιών από απομακρυσμένα χωριά προς το σχολείο απαιτεί τη συνεργασία της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών με την αρμόδια υπηρεσία όπως και ότι είναι βασικό, για το καλύτερο αποτέλεσμα για τα ίδια τα παιδιά, μέσα στο άκαμπτο πλαίσιο της δημόσιας διοίκησης, να κάνει ο καθένας τη δουλειά που του αναλογεί στον χρόνο που πρέπει.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ