Μόνιμο τακτικό μέλος στον ΟΑΣΕ ως αντιπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ο Γ.Νικητιάδης

0
4240

 

Μόνιμο τακτικό μέλος στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Ο.Α.Σ.Ε (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) από το ΠΑΣΟΚ, ορίστηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου και τ. υφυπουργός Γιώργος Νικητιάδης μετά από απόφαση του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη,

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη ο κ. Νικητιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση : «Αποτελεί τιμή και ευθύνη, ο ορισμός μου ως μόνιμου τακτικού μέλους στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Ο.Α.Σ.Ε και ως εκπροσώπου της χώρας μας και του ΠΑΣΟΚ. Ευχαριστώ τον πρόεδρο του κόμματος κ. Νίκο Ανδρουλάκη για την επιλογή, σε μία ιδιαιτέρως δύσκολη γεωπολιτική περίοδο ανακατατάξεων και δυστυχώς σκληρών εντάσεων τόσο στην Ανατολική Ευρώπη, όσο και στη Μέση Ανατολή».

Ο Ο.Α.Σ.Ε, στον οποίο μετέχουν 57 χώρες, δημιουργήθηκε το 1975 ως Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και το 1995 μετονομάστηκε στο όνομα που έχει σήμερα. Σκοπός του είναι η έγκαιρη αντιμετώπιση και η αποτροπή συγκρούσεων, η διαχείριση κρίσεων και η αποκατάσταση μετά από συγκρούσεις.

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Ο.Α.Σ.Ε αποτελεί τον κοινοβουλευτικό βραχίονα του Οργανισμού. Απαρτίζεται από 323 μέλη που προέρχονται από τα εθνικά κοινοβούλια των 57 κρατών – μελών του, τα οποία καλύπτουν μία ευρεία γεωγραφική περιοχή που εκτείνεται από το Βανκούβερ έως το Βλαδιβοστόκ. Ιδρύθηκε το 1990 με σκοπό την προαγωγή του διακοινοβουλευτικού διαλόγου και την υποστήριξη των στόχων του Ο.Α.Σ.Ε. Αν και οι  αποφάσεις της Συνέλευσης έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα, ο ρόλος της έχει αποβεί ιδιαιτέρως σημαντικός ως προς την αντιμετώπιση των ποικίλων σύγχρονων προκλήσεων για την ασφάλεια και σταθερότητα σε περιφερειακό επίπεδο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ