“Έφυγε” από τη ζωή ο Δημήτρης Παπανικόλας, ένας από τους παλαιότερους αρτοποιούς της Καλύμνου.

0
5350

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 , ο Δημήτρης Παπανικόλας, ένας από τους παλαιότερους αρτοποιούς της Καλύμνου.

Ο Δημήτρης Παπανικόλας γεννήθηκε στην Κάλυμνο στις 18 Οκτωβρίου 1937. Σε μικρή ηλικία ,μόλις 10 ετών ξεκίνησε να εργάζεται στο “Φούρνο του Σμυρνιού” ,όπου έμαθε και την τέχνη.

Αργότερα μπόρεσε να φτιάξει το δικό του φούρνο, που εξελίχθηκε σε μία μεγάλη και σύγχρονη οικογενειακή επιχείρηση την οποία συνεχίζουν τα 3 παιδιά του. Δραστήριος, εργατικός, πάντα με πρωτοπόρες ιδέες ,με στοχευμένες ενέργειες υπήρξε ένα πετυχημένος επιχειρηματίας. Μαζί του δούλεψαν και έμαθαν την τέχνη του αρτοποιού αρκετά παιδιά, που στη συνέχεια δημιούργησαν τους δικούς τους φούρνους.

Ο Δημήτρης Παπανικόλας, παντρεμένος με τη Νίκη Μουσελλή δημιούργησαν μία υπέροχη και αγαπημένη οικογένεια ,με 4 υπέροχα αγόρια

Το Μιχάλη, Βασίλη και Γιώργο που συνεχίζουν την οικογενειακή επιχείρηση Αρτοποιίας και ο αείμνηστος Γιάννης ,ιατρός μικροβιολόγος που τόσο πρόωρα “έφυγε” από τη ζωή .Επίσης 8 εγγόνια.

Ο εκλιπών υπήρξε υποδειγματικός οικογενειάρχης, αγαπητός, κοινωνικός, ευγενικός, προσήνης, εξυπηρετικός ,με το χαμόγελο στα χείλη.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Καλύμνου, δημοτικός σύμβουλος επί Δημαρχίας Θεόφιλου Παπαμιχάλη, μέλος στο εκκλησιαστικό συμβούλιο της Παναγιάς Κεχαριτωμένης στην Χώρα Καλύμνου.

Η νεκρώσιμος Ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023,στις 3.00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Παναγίας Κεχαριτωμένης στην Χώρα. Η σορός του θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό τις 12.00 το μεσημέρι.

Καλό παράδεισο αγαπητέ Δημήτρη

Το kalymnos-news.gr και οι συνεργάτες του, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στη σύζυγο του εκλιπόντος Νίκη, στα παιδιά του Μιχάλη, Βασίλη , Γιώργο, στα εγγόνια του, στις νύμφες του, στους λοιπούς συγγενείς.

Πηγή: kalymnos-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ