Η Νηπιαγωγός από τον Έβρο που τοποθετήθηκε στην ακριτική Ψέριμο

1
8063

Το σχολείο, της ακριτικής Ψερίμου, για 14 χρόνια παρέμενε κλειστό και σε εγκατάλειψη λόγω μη ύπαρξης μαθητών. Το έτος 2021 ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός εθελοντών από το Delaware των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΙΗΑ- International Hellenic Association), ο οποίος συγκεντρώνει κυρίως ακαδημαϊκούς σαν εθελοντές-μέλη από την Ελληνική Διασπορά σε ολόκληρο τον κόσμο (και φυσικά την Ελλάδα), αποφάσισε να αναλάβει μια πρωτοβουλία συντονισμού όλων των αναγκαίων ενεργειών προκειμένου να γίνει ανακαίνιση και επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Ψερίμου. Σε συνεργασία με το Σύλλογο Πολιτών Ψερίμου και το δραστήριο Πρόεδρο Μιχάλη Αρβύθη και τις χορηγίες και δωρεές Εθελοντών (μέλη της Ελληνικής Διασποράς, ιδιώτες Καλυμνίους και όχι μόνο) ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Επισκευάστηκε ,ανακαινίστηκε και έγινε ένα πραγματικό στολίδι για να δεχτεί τους μικρούς μαθητές.

Πριν λίγες ημέρες, στις 28 Αυγούστου 2023,δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση Νηπιαγωγείου στο ακριτικό νησί, που θα λειτουργήσει από τη φετινή σχολική χρονιά με 2 μικρούς μαθητές Νηπιαγωγείου. Να σημειώσουμε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν μαθητές για το Δημοτικό Σχολείο.

Ο Γιώργος- Ταξιάρχης Κουτσουράης και ο Πανορμίτης Μαύρος , είναι οι δύο μικροί μαθητές που θα κάνουν “ποδαρικό” και θα φιλοξενηθούν μαζί με τη Νηπιαγωγό τους την Ειρήνη που ήδη τοποθετήθηκε, στο ανακαινισμένο κτίριο του Σχολείου του ακριτικού νησιού.

Η νέα Νηπιαγωγός που τοποθετήθηκε στην ακριτική Ψέριμο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr ονομάζεται Ειρήνη Σανδραμάνη με καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη του ακριτικού Έβρου. Είναι η 4η χρονιά που εργάζεται ως Αναπληρώτρια. Τα τρία προηγούμενα χρόνια υπηρετούσε ως Αναπληρώτρια στη Σαντορίνη.

Είχαμε τη χαρά σήμερα Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023, να συναντήσουμε στην Κάλυμνο, τη γλυκύτατη, χαρούμενη και ευγενική νεαρή Νηπιαγωγό Ειρήνη και να έχουμε μία ενδιαφέρουσα και όμορφη συζήτηση για τις πρώτες της εντυπώσεις που τοποθετήθηκε στην ακριτική Ψέριμο.

Δείτε τα όσα μας λέει η Ειρήνη στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

πηγή: https://kalymnos-news.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ