Εποικοδομητική η συζήτηση, από τον Παιδικό Σταθμό Ζηπαρίου, ενόψει των αλλαγών με τη νέα σχολική χρονιά

0
5007

Μια εποικοδομητική και χρήσιμη απογευματινή συζήτηση διοργάνωσε ο παιδικός σταθμός Ζηπαρίου,το Σάββατο 22 Ιουλίου στο Χάνι ενόψει των αλλαγών με τη νέα σχολική χρονιά.
Στην όμορφη παρέα , η παιδίατρος των παιδικών σταθμών Μαρία Ξενικού, η κοινωνιολόγος της Αστικής Εταιρείας Ιπποκράτης Έλενα Σεργεντάνη και ο ψυχολόγος και γονέας του σχολείου Λεωνίδας Αυγούλης.
Η κ.Σεργεντάνη τόνισε πως τα παιδιά μιλάνε πάντα με τις πράξεις , χρειάζεται να υπάρχει επικοινωνία, να χτιστεί μια σωστή σχέση με τους γονείς.
Πρόσθεσε πως οι γονείς πρέπει να μαθαίνουν στα παιδιά τα διάφορα συναισθήματα και να δείχνουν συνέχεια την ααγάπη τους.
Οφείλουν να αποδέχονται την ιδιαιτεροτητα του παιδιού τους, να υπάρχει πρόγραμμα, σεβασμός και όρια.
Ο κ.Αυγουλης ανέφερε πως κάθε παιδί είναι μοναδικό και καμιά ερώτηση δεν έχει την ίδια απάντηση στο κάθεένα. Τόνισε επίσης πως οι γονείς πρέπει να καταλαβαίνουν συναισθηματικά το τί θέλει να πει το κάθε παιδί με τη συμπεριφορά του.
Η κ.Ξενικού ανέφερε τους κανόνες για ένα παιδί με πυρετό τονίζοντας πως δεν πάει σχολείο, περιμένουμε 2 με 3 24ωρα και θέλουμε 2 μέρες να παραμείνει απύρετο χωρίς φάρμακο.
Πρόσθεσε πως είναι θέμα ανοσοποιητικού το πόσο κολλάει ιούς ένα παιδί, τηρώντας πάντα τους κανόνες υγιεινής. Σίγουρα δεν πρέπει να στέλνουμε ένα παιδί με αντιπυρετικο στο σχολείο Τόνισε παράλληλα πως ο παιδίατρος είναι ο πρώτος που μπορεί να αντιμετωπίσει θέματα στην ψυχοκινητικη ανάπτυξη του παιδιού.

Πηγή: https://www.kostv.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ