Υποψήφιος με τον Γιώργο Χατζημάρκο ο Στέργος Στάγκας από τη Ρόδο

0
43

Υποψήφιος με τον Γιώργο Χατζημάρκο

ο Στέργος Στάγκας από τη Ρόδο

 

Την υποψηφιότητα του Στέργου Στάγκα, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου.

 

Ο κ. Στάγκας, πρώην Δήμαρχος Ιαλυσού επί τρεις τετραετίες (1999 – 2010) και Ειδικός Σύμβουλος για Ευρωπαϊκά Προγράμματα σε πέντε Υπουργεία, συνεργάτης του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου στην τρέχουσα θητεία, αρμόδιος για τεχνικά θέματα, αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο στις περιφερειακές εκλογές:

 

«Η πενταετία 2014 – 2019, καταγράφεται στη ιστορία της Αυτοδιοίκησης του Νοτίου Αιγαίου ως μια περίοδος προκλήσεων, υπερβάσεων αλλά και επιτευγμάτων, ο αντίκτυπος και τα οφέλη των οποίων δεν περιορίστηκαν στο σήμερα, αλλά εκτείνονται χρονικά στο μέλλον, διαμορφώνοντας ένα νέο περιβάλλον ευκαιριών και δυνατοτήτων για τα νησιά μας.

Η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου, υπό τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο, κατέστη  Πρωτοπόρα με αξιοζήλευτες και εντυπωσιακές επιδόσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να φέρει επανειλημμένα μόνο ΠΡΩΤΙΕΣ καθιστώντας τα νησιά μας τον πλέον αξιόπιστο φορέα Αυτοδιοίκησης.

Πρωτοστάτης ιστορικής σημασίας ΤΟΛΜΗΣΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ, ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ να φυσήξει στο Νότιο Αιγαίο ένας «ΑΝΕΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» με πάνω από 500 έργα.

Με αποφασιστικότητα και ΣΧΕΔΙΟ.

Πέτυχε ο άνθρωπος και η μηχανή να είναι σε πλήρη ΑΡΜΟΝΙΑ.

Ένας σπουδαίος άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του για τους ανθρώπους των νησιών μας.

Εγώ με την σειρά μου ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ την πλήρη στήριξη στις νέες αρχές και ιδέες, έργα δράσεις και ενέργειες που αυτός πρεσβεύει και μεταλαμπαδεύει σ ‘όλους τους συνεργάτες του.

Για αυτό είμαι στο πλευρό του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, να δώσουμε ΜΑΖΙ  νέες μάχες, γιατί εμείς θέλουμε, ξέρουμε, μπορούμε να πάμε ακόμη ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ!»

 

 

 

Βιογραφικό

O Στέργος Στάγκας είναι οικονομολόγος, πρώην Δήμαρχος Ιαλυσού επί τρεις θητείες και συνεργάτης του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου σε τεχνικά θέματα.

Γεννήθηκε το 1957 στην Ιαλυσό και φοίτησε στο Οικονομικό Γυμνάσιο Ρόδου. Υπηρέτησε στον στρατό ως Έφεδρος -Αξιωματικός Πυροβολικού και αποφοίτησε 1ος στο Σώμα Υλικού Πολέμου.  Είναι παντρεμένος με την Ντιάνα Στάγκα και έχει δύο παιδιά, τον Σάββα και την Στεφανία.

Είναι Διπλωματούχος με μεταπτυχιακές σπουδές του Πολυτεχνείου Portsmouth Αγγλίας στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και  Μέλος του Συνδέσμου Διευθυντικών Στελεχών Μεγ. Βρετανίας και του Ινστιτούτου Μάρκετινγκ Μεγ. Βρετανίας.

Υπηρέτησε ως ειδικός σύμβουλος με βαθμό Α΄ ή συνεργάτης υπουργού σε πέντε υπουργεία:

-Υπουργείο Αιγαίου (1985-1987)

-Υπουργείο Εσωτερικών (1987-1988)

-Υπουργείο Μεταφορών-Επικοινωνιών (1988-1989)

-Υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων (1995)

-Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (1996)

Εξελέγη Δήμαρχος Ιαλυσού για πρώτη φορά στις εκλογές του 1998 (1999-2002).

Επανεξελέγη στις εκλογές του 2002 (2003-2006) και στις εκλογές του 2006 (2007-2010).

Εκλέχτηκε πρώτος στο Δήμο Ρόδου με την παράταξη του Γιώργου Χατζημάρκου “Η ΡΟΔΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ” στις εκλογές του 2010.

Επανεξελέγη πρώτος από όλες τις παρατάξεις με την δημοτική παράταξη “Ροδίων Όραμα”, στις εκλογές του 2014.

Διετέλεσε:

– Συντονιστής του Υπουργείου Εσωτερικών με το Υπουργείο Εξωτερικών αρμόδιος για την Σύνοδο Κορυφής των Πρωθυπουργών των τέως Δώδεκα Χωρών-Μελών της Ε.Ε στη Σύνοδο Κορυφής στη Ρόδο 2-3 Δεκεμβρίου 1988

– Υπεύθυνος στο Υπουργείο Εσωτερικών για την ΣΑΕ 032 που αφορά τα έργα Ύδρευσης, Αποχέτευσης και Βιολογικών Καθαρισμών σ ΄όλη την Ελλάδα με εντάξεις στο δεύτερο και τρίτο Κοινοτικό Έργο Στήριξης, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και Σύνδεσμος με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας

-Μέλος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στο Υπουργείο Ναυτιλίας

-Μέλος του Δ.Σ. της τοπικής ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Δωδεκανήσου

(Τ.Ε.Δ.Κ.Δ)

-Αντιπρόεδρος του Οργανισμού για την Προώθηση του Ροδιακού Τουρισμού

(ΠΡΟΤΟΥΡ)

-Μέλος του Δωδεκανησιακού Οργανισμού Τουρισμού

-Μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού

Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου

-Μέλος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου (ΑΝ.ΔΩ)

-Μέλος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Δωδεκανήσου

-Μέλος της ΔΕΥΑΡ του Δήμου Ρόδου

– Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ρόδου, επί 9 χρόνια.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ