Έπαρχος Κω-Νισύρου Γ. Καμπανής: Απάντηση στον κ. Δημήτρη Ζερβό – Βελτίωση δρόμου προς Λιμιώνα

16
11163

Αξιότιμε συμπολίτη,

Εκτιμώ βαθιά τους πολίτες που ενδιαφέρονται για τον τόπο μας και που ενεργά και με οποιονδήποτε τρόπο φροντίζουν για την βελτίωσή του. Η κριτική τους πολλές φορές, ιδιαίτερα αν είναι καλοπροαίρετη, γίνεται η αφορμή να γινόμαστε καλύτεροι και αποδοτικότεροι κι εμείς που εμπλεκόμαστε με τον έναν ή άλλο τρόπο στα κοινά.

Διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον το σημερινό δημοσίευμά σας σε τοπικό ηλεκτρονικό μέσο (AegeaNews.gr).  Κάποιους από τους δρόμους που αναφέρετε ότι βελτιώθηκαν, είναι έργο της Περιφέρειας αλλά κάποιοι άλλοι είναι έργο του Δήμου της Κω, όπως ο δρόμος προς Ζιά και ο δρόμος προς παλαιό Πυλί. Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να μου καταλογισθούν οι προσπάθειες που κάνει ο Δήμος και οι Υπηρεσίες του για την βελτίωση της βατότητας του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς του.

Όσον αφορά τους δρόμους που χρήζουν βελτίωσης προς Κέφαλο, η Περιφέρεια θα προγραμματίσει την βελτίωση του δρόμου προς Λιμνιώνα που είναι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της με την συνδρομή των Τεχνικών Υπηρεσιών της, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στον κεντρικό άξονα της Επαρχιακή οδού.

Σε καμία περίπτωση δεν απαξιώνουμε την Κέφαλο  η οποία αποτελεί ένα από τα ωραιότερα χωριά του νησιού μας.

Το ενδιαφέρον μας για την ανάδειξη του χωριού σας δηλώνεται έμπρακτα αφού μόλις εχθές, ο Περιφερειάρχης μας συμφώνησε τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κω, ούτως ώστε η Περιφέρεια να αναλάβει τόσο τη χρηματοδότηση, όσο και την κατασκευή του έργου «Βελτίωση – Επέκταση Λιμενικών Εγκαταστάσεων Λιμένα Καμαρίου Κεφάλου ν. Κω», που θα συμβάλει αναπτυξιακά στην προοπτική του νησιού της Κω και ειδικότερα της περιοχής Κεφάλου.

Με εκτίμηση,

Ο Έπαρχος Κω-Νισύρου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΜΩΣ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΚΥΡΙΤΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ,ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟ ΠΙΝΑΝΕ ΧΩΜΑ ΑΝΤΙ ΝΕΡΟ,ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΙΣΜΟ,ΧΩΡΙΣ ΓΗΠΕΔΑ,ΧΩΡΙΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΤΣΑΚΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ,ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ………….

  2. Θα ήθελα να κάνω δύο παρατηρήσεις,1.Ο πάνω δρόμος που ξεκινά μετά το βεντζινάδικο του Ζερβού και καταλήγει στο Μυλοτόπι και στον Λιμιώνα είναι ο βασικός δρόμος του χωριού που εξυπηρετεί όλα τα πούλμαν,πολλά ι.χ, τα βαριά μηχανήματα,αυτούς που κάνουν πεζοπορία και τους ποδηλάτες.Καλό θα ήταν να γίνει διαπλάτυνσή του,διαγράμμησή του και να φωτιστεί.Δεύτερη παρατήρηση,το σημείο που βρίσκεται το λιμάνι εκβάλλουν 5-6 χείμαροι και στο παρελθόν έγιναν μεγάλες ζημιές σε κατοικίες και στο ίδιο το λιμάνι από φερτά υλικά[βράχοι, πέτρες,ξύλα,κλαδιά].Καλό και φρόνιμο θα ήταν στη μελέτη να γίνει πρόβλεψη αντιμετώπισης παρόμοιου μελλοντικού φαινομένου.Ευχαριστώ

  3. Ο κυριτσης δεν έχασε ατην κεφαλο γιατι ειχε κανει εργα.εσεις θα φάτε παλι τον ….λο γιατι δεν κανατε τιποτααααααααα

  4. Πολιτική κάνουν οι άνθρωποι, βρήκαν την ευκαιρία για να μας πουν κι άλλες υποσχέσεις!
    Ο επαρχιακός έχει στάνταρ δρόμου της δεκαετίας του ’70 στην καλύτερη των περιπτώσεων και αυτός το μόνο που έχουν να επιδείξουν είναι ελάχιστες ασφαλτοστρώσεις και τον φωτισμό (όταν και αν ολοκληρωθεί – και αν θα λειτουργήσει σωστά). Τα περισσότερα ατυχήματα όμως συμβαίνουν μέρα-μεσημέρι!
    Το οδόστρωμα χάλια, αμέτρητες και προβληματικές διασταυρώσεις, ανύπαρκτο δίκτυο παράδρομων (όπως θα έπρεπε να έχει) αντί για τις εκατοντάδες εισόδους-εξόδους από τις διάφορες επιχειρήσεις που βρίσκονται η μία πάνω στην άλλη, γέφυρες και τεχνικά σε τραγική κατάσταση, σήμανση για τα πανηγύρια!
    Δεν ξέρω τί ακριβώς εννοεί όταν μιλάει για «βελτίωση» του δρόμου προς Λιμιώνα… ανακατασκευή χρειάζεται! Όπως και όλο το δίκτυο του νησιού!

  5. ,,,,, που πάνε τα φορτηγά με άμμο και χώμα από το …… στο Μαστιχάρι? από την ην άνοιξη ακόμα κουβαλάνε και παρεμβαίνουν στο περιβάλλον της θάλασσας. Που πάνε όμως?

  6. κ επαρχε φτιαχνετε το επαρχιακο δυκτιο εκει που δεν εχει θεματα !! τα σημεια που ειναι χαλια γιατι δεν τα φτιαχνετε? εξυπηρετουνται καποια συμφεροντα με εργολαβους τι εγινε με τις καταγγελιες για αυτους που δουλευουν χωρις αδειες και πιστοποιησεις? εχει 14 καταγγελειες γιατι δεν εχουν αδεια λειτουργιας γιατι δεν τους σταματατε? Καπιοι θα ερθει η ωρα και θα πληρωσουν!!!😉😉

  7. …. η Περιφέρεια ΘΑΘΑΘΑΘΑΘΑΘΑ προγραμματίσει την βελτίωση του δρόμου προς Λιμνιώνα που είναι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της με την συνδρομή των Τεχνικών Υπηρεσιών της, ΜΕΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ την ολοκλήρωση των εργασιών στον κεντρικό άξονα της Επαρχιακή οδού.
    Δηλαδή το φωτισμό και τους στύλους που προσπαθούν να φτιάξουν 8 χρόνια;;; Προς το παρόν μελετάμε την επέκταση του Λιμανιού της Κεφάλου χαχαχαχαχαχα… καλό εεεε;;;;
    Αγαπητοί ιθαγενείς πολίτες της νήσου Κω, να μη ξεχάσουμε να τους τιμωρήσουμε με ένα 60% στις επικείμενες Περιφερειακές εκλογές … έτσι για επιβράβευση του έργου τους….

  8. Στα φανάρια του τιγκακιου ειναι χρηματοδοτούμενο το εργο;ελεος ……ουτε δυο ποντους ασφαλτο;;;;;;;;;

  9. υπαρχει νομιμο αδειοδοτημενο συγκροτημα παραγωγης ασφαλτου «ΤΑ ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ» της κ Ζηκα που λειτουργει με ολες τις πιστοποιησεις και νομημοτατα στο νησι της Κω γιατι τοση αγαπη για τα παρανομα συγκροτηματα που υπογραφετε να λειτουργουν παρανομα χωρις αδειες και πιστοποιησεις?Σταματηστε να υποστηριζετε την παρανομια γιατι θα γινετε ρεζιλι!!!

  10. Αυτά είναι έργα! Σαν αυτό πάνω σε ρήγμα στην Κεφαλονιά!

    https://youtu.be/zs9txALrtCY

    Και εμείς εδώ, μόνο εάν σκοτωθεί κάποιος/κάποιοι, ίσως κάνουν μια μικροπαρέμβαση για τα μάτια του κόσμου!

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ να μιλάτε για την Επαρχιακή Οδό, όταν βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση! Απαρχαιωμένη και επικίνδυνη σε όλο της το μήκος! Χρήζει ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ χθες! Και εσείς συνεχίζεται με άστοχες παρεμβάσεις…

    • Μιλάτε κ εσείς ???? πολιτικοί μηχανικοί υποτίθεται μορφωμένοι ??????? Οι περισσότεροι από εσάς κοροϊδεύουν ,δεν τελειώνουν τις άδειες ,δεν σηκώνουν τηλέφωνα ,απορώ πως δεν ντρέπεστε ,που κυκλοφορείτε στην κοινωνία ,βγάζετε τον καρκίνο σε ανθρώπους που σας εμπιστεύονται τις δουλειές τους ,κακοί επαγγελματίες αυτό είσαστε .Έχει ο καιρός γιρισματσ ,όμως οι άνθρωποι δεν είναι μόνο για μια φορά .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ