Δίπλα στους ξενοδοχοϋπάλληλους ο Γιώργος Νικητιάδης (Βίντεο & φωτό)

0
4346

Στο προσωπικό του ξενοδοχείου «Αύρα» στη Ρόδο μίλησε το πρωί της Πέμπτης 22 Ιουνίου ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και τ. υφυπουργός Τουρισμού Πολιτισμού Γιώργος Νικητιάδης, συνοδευόμενος από τον  πρόεδρο του Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Θανάση Σταμούλη.

 

Στη συγκέντρωση – ομιλία, που παρακολούθησε μεγάλος αριθμός ξενοδοχοϋπαλλήλων ο κ. Νικητιάδης αναφέρθηκε στο διαρκές ενδιαφέρον του ΠΑΣΟΚ και του ιδίου προσωπικώς αφού έχει βιωματική σχέση με το επάγγελμα (τόσο ο πατέρας του όσο και ο ίδιος εργάστηκαν πολλά χρόνια στον κλάδο).

 

Ο τ. υφυπουργός αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής για την χρονική επέκταση του ταμείου ανεργίας, για την επαναφορά της καταβολής του εφάπαξ στα είκοσι χρόνια καθώς επίσης και για αντιμετώπιση της έλλειψης προσωπικού στις ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και την έλλειψη προσωπικού στην Επιθεώρηση Εργασίας.

 

Ο κ. Σταμούλης σημείωσε πως οι εργαζόμενοι στον τουρισμό ελπίζουν σε μια ισχυρή αντιπολίτευση από το ΠΑΣΟΚ για να μπορέσει να στηρίξει τα αιτήματα τους. Υπογράμμισε παράλληλα πως χρειάζεται μια φωνή όπως του κ. Νικητιάδη στη Βουλή για να μπορέσει να προωθήσει μαχητικά τα ζητήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

 

Μετά την τοποθέτηση του κ. Νικητιάδη και του προέδρου του Σωματείου  Ξενοδοχοϋπαλλήλων κ. Σταμούλη, ακολούθησε συζήτηση και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την επίσκεψη του τ. υφυπουργού. Αναφέρθηκαν στις αγωνίες τους και στα  ζητήματα που τους απασχολούν, όπως είναι η επέκταση του επιδόματος ανεργίας και η επαναφορά της καταβολής του εφάπαξ στην εικοσαετία. Ο κ. Νικητιάδης δεσμεύτηκε ότι θα είναι από τα πρώτα θέματα που θα τεθούν στη βουλή από το ΠΑΣΟΚ στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο.

 

Μετά το πέρας  της συνάντησης ο κ. Νικητιάδης δήλωσε:

«Είχα την ευκαιρία σήμερα εδώ στο ξενοδοχείο «Αύρα» και ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες του, να συναντηθώ με τους εργαζόμενους. Ένας μεγάλος αριθμός προσήλθε για να συζητήσουμε. Αναφερθήκαμε σε όλα τα προβλήματα και θέματα που τους απασχολούν. Τους εξέθεσα τις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ τόσο με προτάσεις μου, όσο και με ερωτήσεις που έκανε το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, όπως η χρονική επέκταση του επιδόματος ανεργίας, η επαναφορά του εφάπαξ στην εικοσαετία αλλά και οι ελλείψεις στην επιθεώρηση εργασίας. Θέματα που απασχολούν τους ξενοδοχοϋπαλλήλους. Εγώ προσωπικώς και το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια είμαστε πάντα δίπλα τους αρωγοί και συμπαραστάτες, προωθώντας τα αιτήματά τους που είναι πάντοτε δίκαια»

 

Από την πλευρά του ο κ. Σταμούλης σημείωσε:

«Συνοδεύσαμε τον υφυπουργό κ. Γ. Νικητιάδη στη συνάντηση που είχε με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Τονίσαμε την ανάγκη για επέκταση του επιδόματος ανεργίας, την επαναφορά της καταβολής του εφάπαξ στην εικοσαετία που είναι ένα μεγάλο θέμα το οποίο απασχολεί τους ξενοδοχοϋπαλλήλους. Θεωρούμε πως με μια ισχυρή αντιπολίτευση από το ΠΑΣΟΚ θα υπάρχει μια φωνή μέσα στη Βουλή για τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στον τουρισμό».

https://we.tl/t-zkEdHjHsV4 

https://youtu.be/fL3d4a1aaKM

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ