Καταγγελία ΚΚΕ και Ένωσης Ιατρών ΚΘ-ΓΝ-ΚΥ Λέρου για απαράδεκτη στάση του διοικητή του νοσοκομείου

0
5019

Tομεακή Eπιτροπή Β. Δωδ/σου ΚΚΕ

Η ΤΕ Βορείου Δωδεκάνησου καταγγέλλει στο λαό των νησιών μας την απαράδεκτη στάση του διοικητή του νοσοκομείου Λέρου απέναντι στην

Ε.Ι.ΘΕ. Λ.

Στο αίτημα της ΄Ενωσης ιατρών του Κ.Θ.Λ για συνάντηση σχετικά με το ζήτημα απλήρωτων εφημεριών , αρνήθηκε να συναντήσει την Ένωση  επικαλούμενος την παρουσία του προέδρου της Ένωσης , υποψήφιο  βουλευτή  με το ΚΚΕ στο νομό Δωδεκάνησου.

Ο διορισμένος από την κυβέρνηση διοικητής δεν μπορεί   να απαντήσει στα σοβαρά ζητήματα που θέτει το συνδικαλιστικό όργανο των ιατρών και επικαλείται  το κατοχυρωμένο δικαίωμα των δημοσίων υπαλλήλων,να είναι υποψήφιοι τις εκλογές   αφού παραιτηθούν από την υπηρεσία τους  και όχι από την συνδικαλιστική  ιδιότητα.

Αν ο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας στη Λέρο θεωρεί ότι θα ξεμπερδέψει με τους εργαζομένους την ίδια ώρα που χθες «ζωγράφιζε» μαζί με τον κ Μητσοτάκη μια μαγική εικόνα για την κατάσταση των δημόισων δομών υγείας στα νησιά μας, γελιέται.

Η αυθαιρεσία και ο αυταρχισμός δε θα περάσουν.

Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο την πάλη και τη διεκδίκηση για τα δικαιώματα τους.

Στις 25 Ιούνη να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ το μόνο κόμμα που μπορεί να κοντράρει και να ασκήσει πραγματική αντιπολίτευση στο αντιλαϊκό πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης.

13/6/2023

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Κ.Θ-Γ.Ν-Κ.Υ ΛΕΡΟΥ-Κ.Υ ΠΑΤΜΟΥ-Π.Π.Ι ΛΕΙΨΩΝ&ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ

Α.Π:14/2023

ΛΕΡΟΣ:13/6/2023

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Δ.Σ

Το Δ.Σ της Ε.ΙΘΕ.Λ  καταγγέλλει τον διοικητή του νοσοκομείου, για  την αυθαίρετη και αυταρχική στάση, όπως και την προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης του προέδρου της ένωσης μας Γ. Τσουκαλά,  επικαλούμενος την ιδιότητα του ως υποψήφιου βουλευτή Δωδεκανήσου του Κ.Κ.Ε, μετα την εκλογική « παραίτηση» του.

Με το παραπάνω πρόσχημα αρνήθηκε  συνάντηση με την Ένωση μας παρουσία του προέδρου  μη αναγνωρίζοντας την ιδιότητα του ως εκλεγμένου προέδρου της Ένωσης μας.

Το Δ.Σ της Ένωσης είχε ζητήσει συνάντηση με τον διοικητή για να απαιτήσει την άμεση πληρωμή των πρόσθετων δεδουλευμένων εφημεριών 1 χρόνου, που χρωστάει η διοίκηση στους γιατρούς του νοσοκομείου μας.

Ο διοικητής του νοσοκομείου οφείλει να γνωρίζει, ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα παρέμβασης στο «εσωτερικό» των συνδικαλιστικών οργάνων και ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που παραιτούνται κατά την προεκλογική περίοδο δεν χάνουν την υπαλληλική τους ιδιότητα και γι αυτό, ή επανέρχονται στην θέση που κατείχαν εάν δεν εκλέγουν, ή τελούν υπό αναστολή της ιδιότητας εάν εκλέγουν. (ν. 1264/82)

Δεν είναι πρώτη φόρα που ο διοικητής εκφράζει αυταρχικές συμπεριφορές. Στην προηγούμενη συνάντηση με το σωματείο, σε έντονο τόνο  και χτυπώντας τα χέρια στο τραπέζι φωνασκούσε λέγοντας « ότι απαγορεύει τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων».

Τον πρόεδρο της Ε.Ι.ΘΕ.Λ τoν  εξέλεξαν οι συνάδελφοι του για να διεκδικεί τα δικαιώματα τους, δεν τον διόρισε κανένας διοικητής. Ο διοικητής να πληρώσει τώρα στο ακέραιο τις πρόσθετες δεδουλευμένες εφημερίες που χρωστάνε εδώ και ένα χρόνο. Άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος της επίσκεψης μελών του Δ.Σ με τον πρόεδρο στον διοικητή, ο οποίος προσχηματικά και θέλοντας να αποφύγει την συζήτηση απέπεμψε τον πρόεδρο της ένωσης μας.

Ο διοικητής  έτσι καταλαβαίνει ότι βάζει τάξη στο νοσοκομείο της Λέρου.

Άλλωστε αυτά δήλωσε  χθες στην υποδοχή του κ. Μητσοτάκη, ότι «νιώθει περήφανος γιατί ο πρόεδρος του, είπε ότι έβαλε τάξη στο νοσοκομείο». Εννοώντας  προφανώς  τους 12 μήνες απλήρωτων εφημερίων,  την υποστελέχωση του νοσοκομείου και το ξεπούλημα σε ιδιώτες βασικών δομών όπως εκείνο της  σίτισης.

Τέτοιου είδους αυταρχικές συμπεριφορές δεν θα περάσουν η Ένωση μας θα αντιδράσει.

 

 

Ο Πρόεδρος                                                                                                                                                        Η Γ. Γραμματέας

Γ. Τσουκαλάς                                                                                                                                                      Ε. Χατζηδάκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ