Σε Κω και Νίσυρο βρέθηκε η υποψήφια Βουλευτής Χρύσα Καραγιάννη

1
3788

Θέμα: «Σε Κω και Νίσυρο βρέθηκε η υποψήφια Βουλευτής Χρύσα Καραγιάννη.»

Μετά την Κάσο και την Κάρπαθο, επόμενος σταθμός της υποψήφιας Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χρύσας Καραγιάννη ήταν η Κως και η Νίσυρος. Σκοπός των επισκέψεων η όσο το δυνατόν εκτενέστερη ενημέρωση των κατοίκων των δυο νησιών για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθώς και η λεπτομερέστερη άντληση πληροφοριών για τα ιδιαίτερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα δυο νησιά.

Στο νησί της Κω με την συνοδεία μελών της Ν.Ε Βόρειας Δωδεκανήσου, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί  την ΔΕΥΑΚ όπου συζητήθηκε εκτενώς η μεθόδευση της ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης του νερού. Έπειτα βρέθηκε στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Κω όπου είχε εποικοδομητική συζήτηση με τους υπαλλήλους. Τέλος ενημερώθηκε από τους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ για την λειτουργία της μονάδας στο νησί και τα διάφορα ζητήματα σχετικά με την επάρκεια ενέργειας, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου η ζήτηση είναι αυξημένη. Κοινή διαπίστωση και των τριών επισκέψεων η έλλειψη προσωπικού και τα προβλήματα που αυτή δημιουργεί.

Επίσης συμμετείχε στην πολύ όμορφη εκδήλωση για την ίδρυση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κω την οποία πλαισίωσε με την παρουσία του ο Γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Βλαχάκης.

Στην συνέχεια μετέβη στο νησί της Νισύρου όπου και εκεί είχε συναντήσεις με επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού, κατοίκους, αλλά και υπαλλήλους της τοπικής αυτοδιοίκησης και των σωμάτων ασφαλείας που υπηρετούν στο νησί. Οι πληροφορίες που συγκέντρωσε η Χρύσα Καραγιάννη έδωσαν μια ολοκληρωμένη εικόνα για την ζωή και την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών αλλά και για τα διάφορα προβλήματα που υπάρχουν.

Εκεί είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με αποστολή γιατρών της Εταιρείας Γαληνός (αποτελούμενη από παθολόγο, παιδίατρο, χειρουργό, γενική ιατρό και πνευμονολόγο) οι οποίοι παρείχαν στους κατοίκους υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Στην συνέχεια επισκέφθηκε το Πολυδύναμο Ιατρείο Νισύρου όπου συνομίλησε για αρκετή ώρα με την γιατρό Γενικής Ιατρικής κ. Ειρήνη Ντιάκωβα. Μέσα από την συνομιλία με την γιατρό του Π.Π.Ι Νισύρου προέκυψε ότι και στο νησί υπάρχουν ζητήματα υποστελέχωσης στον τομέα της υγείας μιας και δεν υπάρχουν βασικές ειδικότητες όπως παιδίατρος καθώς και δεύτερος γιατρός γενικής ιατρικής. Επίσης κενή είναι και η θέση οδηγού ασθενοφόρου αναγκάζοντας έτσι οδηγούς του δήμου να καλύψουν το κενό.

Η υποστελέχωση σε βασικές υπηρεσίες των νησιών της Δωδεκανήσου καλά κρατεί σημείωσε η Χρύσα Καραγιάννη. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Νισύρου όπου ακόμα και ύστερα από τον πρόσφατο τραγικό θάνατο της συμπατριώτισσας μας στην Κω λόγω έλλειψης ασθενοφόρου, δεν υπάρχει μέριμνα για την στελέχωση των μονάδων υγείας του νησιού. Οι κάτοικοι της Νισύρου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης απευθύνονται στο νοσοκομείο της Κω, το οποίο όχι μόνο δεν έχει  παθολόγο αλλά και ο ένας παιδίατρος που υπηρετεί δεν μπορεί να καλύψει τα έκτακτα περιστατικά που τυχόν θα προκύψουν, γεγονός που εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων. Είναι ουσιαστικής σημασίας οι κάτοικοι όλων των νησιών της Δωδεκανήσου να νιώσουν την ασφάλεια και την προστασία της Πολιτείας στο βαθμό που αξίζει σε ευρωπαίους πολίτες τόνισε η Χρύσα Καραγιάννη.

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πολύ πόνος σας έπιασε για την Κω.Φοβαστε μην χάσετε την έδρα από τον Νικητιάδη.Τρεμετε το ΠΑΣΟΚ που ανέβηκε.1500 ψήφοι σαν χωρίζουν από την καταστροφή.Τρεχει η ροδιτισσα μόνη να σώσει την έδρα της.Τα βαρίδια την έκαναν με ελαφρά πηδηματακια….ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΜΕ ΦΟΡΑ…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ