Ανοικτή επιστολή του Γ. Αγγέλου προς τα στελέχη των ΕΔ: Κάναμε ένα βήμα, στις 25 του Ιούνη κάνουμε το επόμενο

0
3382

Με ανοικτή του επιστολή προς τους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Σχης (ΜΧ) ε.α, υποψήφιος με το ΚΚΕ στα Δωδεκάνησα, Γιάννης Αγγέλου καλεί τα στελέχη να στηρίξουν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, στις εκλογές της 25ης Ιούνη για 100% μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση.

Αναλυτικά αναφέρει:

Αποτιμώντας το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης του Μάη, το ΚΚΕ ενισχύθηκε με ποσοστό 7,23%, 425.000 ψήφους και 26 βουλευτές. Αυτή η άνοδος έχει πανελλαδική διάσταση.

Και είναι το θετικό βήμα που προέκυψε από αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, μέσα σε έναν γενικότερα αρνητικό συσχετισμό.

Στις 25 του Ιούνη έχουμε πάλι εκλογές, στη λογική να «υπάρξει αυτοδυναμία και σταθερή κυβέρνηση». Και είναι γνωστό ότι η δική τους σταθερότητα, συνεπάγεται μεγαλύτερη ανασφάλεια για το λαό.

Στις 25 Ιούνη μετράει το πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο ίδιος ο λαός!

Γιατί μόνο το ΚΚΕ μπορεί να ασκήσει αντιπολίτευση στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ και στην αντιλαϊκή της πολιτική, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, με συνέπεια, σταθερότητα και μαχητικότητα.

Γιατί μόνο το ΚΚΕ άσκησε τέτοια αντιπολίτευση, μέσα κι έξω από τη Βουλή, στην προηγούμενη κυβερνητική θητεία της ΝΔ, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε το 50% των νομοσχεδίων της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ψήφιζε αντίστοιχα το 70%.

Γιατί ο λαός όμως έχει ανάγκη από γνήσια λαϊκή αντιπολίτευση, γι’ αυτό χρειάζεται πιο δυνατό ΚΚΕ!

Το πρώτο βήμα έγινε με το 7,2% και τους 26 κομμουνιστές βουλευτές. Αυτό το βήμα μπορούν να το ακολουθήσουν πολύ περισσότερα, με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ!

Η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα κλιμακώσει την πολιτική ενάντια στον λαό για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων με τη συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Σημασία έχει εμείς, οι εργαζόμενοι, ο λαός, οι νέοι και οι νέες πώς θα τους αντιμετωπίσουμε!

Τα ερωτήματα είναι πολλά.

Θα ανεχτούμε νέα φοροληστεία και περικοπές στο όνομα της «δημοσιονομικής σταθερότητας» που επιβάλλει η ΕΕ;

Θα αποδεχτούμε νέα περίπου 350 αντιλαϊκά μέτρα, μέχρι το 2026 (για τα Εργασιακά, την Υγεία, την επιτάχυνση των πλειστηριασμών), που θα πρέπει να ψηφιστούν για να πιαστούν οι στόχοι του περίφημου Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ; Θα πληρώσουμε ξανά εμείς τα δάνειά τους και το «ζεστό» χρήμα που θα πάρουν οι όμιλοι για τις μπίζνες τους;

Θα αποδεχτούμε να ξαναπληρώσουμε τα σπασμένα μιας νέας οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης;

Θα συμβιβαστούμε με τους κινδύνους που γεννά η μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στο πλευρό του ΝΑΤΟ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία; Με τη νέα αποστολή βαρέων όπλων στο καθεστώς Ζελένσκι;

Θα συμβιβαστούμε με τα ΝΑΤΟικά σχέδια συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο που αποτελούν αρνητική εξέλιξη για τον ελληνικό λαό και για όλους τους λαούς της περιοχής;

Όλα αυτά και πολλά άλλα, είναι ερωτήματα που έχουν μία και μοναδική απάντηση. Πιο δυνατό ΚΚΕ, για να είναι πιο δυνατός ο λαός! Για λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση!

Στις εκλογές της 21η του Μάη έγινε ένα βήμα από το λαό μας.

Το διάστημα που απομένει μέχρι τις κάλπες της 21ης του Ιούνη, πορευόμαστε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, με όλο το λαό, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία που σήκωσε ψηλά την κόκκινη σημαία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα πανεπιστήμια με τη μεγάλη νίκη της Πανσπουδαστικής.

Πορευόμαστε στον ίδιο δρόμο του αγώνα και με τους στρατιωτικούς, με τους δεκάδες χιλιάδες αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, γυναίκες και άντρες, των Ενόπλων Δυνάμεων. Με αυτή την κατηγορία εργαζομένων, που έχουν υποστεί ταπεινωτικές μειώσεις των μισθών τους χωρίς να υπάρξει και ανάλογη μείωση των απαιτήσεων, ή ανάλογη αντιμετώπιση στις μεταθέσεις τους.

Είναι οι εργαζόμενοι, που δεν έχουν καθημερινή και σχόλη, που η αμοιβή των νυχτερινών είναι ένα χαρτζιλίκι ευτελές.

Απευθυνόμαστε στους στρατιωτικούς, αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα της εργασίας τους, που οι κυβερνήσεις ξεχνάνε και θυμούνται προεκλογικά, με το μοίρασμα ψιχίων. Που επειδή ο μισθός δε φτάνει, για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους, αναγκάζονται να κάνουν και δεύτερη δουλειά, είτε ως σερβιτόροι, είτε σε συνεργεία καθαρισμού, είτε οτιδήποτε άλλο μπορεί να τους εξασφαλίσει το υπόλοιπο 15νθήμερο.

Όλο το προηγούμενο διάστημα το ΚΚΕ έγινε η σημαντικότερη πολιτική δύναμη ανάδειξης των προβλημάτων τους, των προβλημάτων των οικογενειών τους, αλλά και ο φορέας διεκδίκησης των λύσεων σε όλα αυτά.

Το ΚΚΕ ανέδειξε και διεκδίκησε λύσεις για μεγάλο αριθμό ζητημάτων, όπως είναι:

Τα ηλικιακά όρια αποστρατείας Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ), η μισθολογική αναβάθμιση Αξιωματικών εξ Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ), η αποζημίωση για τη νυχτερινή απασχόληση, η αρχαιότητα Υπαξιωματικών, τα επιδόματα σε Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), τα ζητήματα στέγασης, τα θέματα υγειονομικής και φαρμακευτικής περίθαλψης και πολλά άλλα.

Τα προβλήματα δε σταματούν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να μεγαλώνουν, όσο τα αστικά κόμματα στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», θα επιλέγουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, πάσης φύσεως. Και στις 26 του Ιούνη το ΚΚΕ θα βρίσκεται πάλι στο πλευρό των στρατιωτικών, αναδεικνύοντας και δίνοντας μάχη για την επίλυση κάθε προβλήματος που τους απασχολεί.

Μπροστά στις κάλπες του Ιούνη, τις νέες κάλπες, τους καλούμε να σκεφτούν και να αποφασίσουν να κάνουν το βήμα, που ολιγώρησαν να κάνουν την προηγούμενη φορά. Να φτάσουν στην κάλπη περήφανα με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Να το κάνουν πιο δυνατό, για να γίνουν και οι ίδιοι πιο δυνατοί. Να μη διστάσουν, ακόμη κι αν δεν συμφωνούν σε όλα με το Κόμμα μας. Αυτό το βήμα δεν θα το μετανιώσουν ποτέ. Θα είναι υπερήφανοι γι’ αυτό σε όλη τους τη ζωή.

Όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η φωνή τους.

Στα «κοστολογημένα προγράμματά» τους λέμε με περηφάνια και πίστη πως «μόνο ο λαός σώζει τον λαό», στον δρόμο της ανατροπής με ΚΚΕ δυνατό!

Κάναμε ένα βήμα, στις 25 του Ιούνη κάνουμε το επόμενο.

Για ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, τη μοναδική 100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση!

Πιο δυνατό ΚΚΕ – Δυνατός ο λαός!

Γιάννης Αγγέλου
Σχης (ΜΧ) εα
Υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ