Χρύσα Καραγιάννη:Κως – θάνατος 63χρονης | Η κατάρρευση της υγείας στα νησιά συνεχίζεται

4
4867

«Η κατάρρευση της υγείας στα νησιά συνεχίζεται.»

 

Μέσα σε λίγα 24ωρα η περιοχή μας θρηνεί τον άδικο χαμό δυο συνανθρώπων μας.Μετά την τραγική είδηση για τον θάνατο του συμπατριώτη μας στην Νότια Ρόδο και δεύτερη απώλεια έρχεται να μας συγκλονίσει, αυτή την φορά στο νησί του Ιπποκράτη, την Κω. Πόσο ειρωνικό  είναι, στο νησί του Πατέρα της Ιατρικής άνθρωποι να πεθαίνουν αβοήθητοι. Έκπληκτοι διαβάζαμε χθες στον τοπικό τύπο για την συμπολίτισσά μας η οποία ελλείψει ασθενοφόρου χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Κω στην καρότσα ενός αγροτικού αυτοκινήτου, χάνοντας δυστυχώς την ζωή της, αφού προφανώς οι συνθήκες περίθαλψης σε μια καρότσα είναι ακατάλληλες.

Οι δυο παραπάνω θάνατοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί,  αν οι δομές υγείας και το ΕΚΑΒ στα νησιά μας δεν είχαν αφεθεί στο έλεος σημείωσε η Χρύσα Καραγιάννη. Άραγε θα λογοδοτήσει κανείς γι’ αυτές τις απώλειες; Θα σταματήσει κάποτε ο εμπαιγμός των νησιωτών και η κατάρρευση των δημόσιων δομών υγείας; Πόσες ζωές πρέπει να θρηνήσουμε ακόμα; Θα ασκηθούν πολιτικές υπεύθυνες με γνώμονα τον άνθρωπο και όχι το κέρδος;

Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δε θα σταματήσουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα, με σοβαρότητα και σθένος. Επιτέλους πρέπει να δοθούν ρεαλιστικές  λύσεις  και να αποκατασταθεί η χαμένη αίγλη του συστήματος υγείας, στα νησιά μας, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σιγά που σε έπιασε ο πόνος.1400 ψήφους πήρατε όλοι στην Κω και δεν ξέρω πόσους εσύ.Τωρα έχουμε άνθρωπο να μας νιαστει.Καλα είστε βολεμενοι στην Ρόδο.Αφηστε μας εμάς.

  2. Και τόσα χρόνια γιατί δεν έκαναν κάτι ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ????? Όποιο κόμμα και είναι ,το νοσοκομείο τις Κω στον ίδιο παρονομαστή θα βρίσκετε….Πρώτον διότι οι κλίκες δεν αφήνουν αξιόλογους γιατρούς να παραμείνουν, και κατά δεύτερον είναι όλοι χαραμοφαηδες και θέλουν να μην αφήνουν ούτε στάλα από το βάζο με το μέλι…..Όλα τα άλλα είναι Παπάτζες!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ