Ο Χρήστος Μιχαλάκης από τη Ρόδο υποψήφιος με τον Γιώργο Χατζημάρκο

0
4047

 

Ο Χρήστος Μιχαλάκης από τη Ρόδο υποψήφιος με τον Γιώργο Χατζημάρκο

 

Την υποψηφιότητα του Χρήστου Μιχαλάκη στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου.

 

Ο κ. Μιχαλάκης, επιχειρηματίας και Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου καθώς και Αντιπρόεδρος της ΓΕ.Π.Ο.Ε.Τ. (Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού) αναφέρει στη δήλωση, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

 

«Στην ιδιαιτέρως τιμητική πρόταση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου να συμμετάσχω στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές με την παράταξή του «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο», η απάντησή μου δεν μπορούσε παρά να είναι θετική.

Δραστηριοποιούμαι στον χώρο του τουρισμού για πολλά χρόνια, προερχόμενος από μία οικογένεια που έχει αφιερώσει τη ζωή της στον τουρισμό. Από το ξεκίνημα της θητείας του ως Περιφερειάρχης, είδαμε έναν άνθρωπο που αντιμετώπισε τον Τουρισμό στη σωστή διάσταση και με τη σοβαρότητα που του αρμόζει. Δεν παρέκκλινε ποτέ ακόμα και όταν υπήρχαν σοβαρές και πρωτόγνωρες κρίσεις με αποκορύφωμα αυτής του Covid-19. Στην πιο δύσκολη περίοδο του παγκόσμιου τουρισμού, στο Νότιο Αιγαίο που η εξάρτηση μας από αυτόν είναι στο 96%, έπρεπε να μείνει ζωντανή η τουριστική βιομηχανία και να προστατευθούν θέσεις εργασίας, έτσι ώστε να μείνει αρραγής ο κοινωνικός ιστός. Έπρεπε να δοθεί ένας τιτάνιος αγώνας και τα καταφέραμε. Ο Γιώργος Χατζημάρκος και η Περιφερειακή αρχή ήταν μαζί με την κοινωνία, τους ανθρώπους του τουρισμού και τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή, είτε ήταν με την «Πρωτοβουλία για τον Τουρισμό» που «ενορχηστρωτής» ήταν ο Γιώργος Χατζημάρκος, είτε με την επιθετική και στοχευμένη διαφήμιση. Το Νότιο Αιγαίο τα κατάφερε και το 2022 κατέγραψε μια σειρά από πρωτιές. Επίσης, έχουμε την πολυτέλεια να συζητάμε για την μετεξέλιξη του Τουριστικού μας προϊόντος μέσω του “The Rhodes Co-Lab. Sustainable Destination. Δεν είναι δεδομένο και αυτονόητο όλο αυτό. Έγινε με σχέδιο, όραμα και πολύ σκληρή δουλειά. 

Ο Γιώργος Χατζημάρκος είναι εκείνος που έφερε στο επίκεντρο κάθε έργου, κάθε δράσης και πρωτοβουλίας τον άνθρωπο. Είτε πρόκειται για την υγεία, την προσβασιμότητα, τα έργα υποδομής, την καινοτομία, την αειφορία, τη βιωσιμότητα, την τοπική παραγωγή, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό. Παντού υπάρχει μετρήσιμο αποτέλεσμα και πρωτοβουλίες που ξεπέρασαν τα όρια της χώρας και τυγχάνουν διεθνούς αναγνώρισης, όπως αυτά της Αστυπάλαιας, της Χάλκης, της Τήλου.

Ο κόσμος γύρω μας μεταβάλλεται ταχύτατα, οι προκλήσεις είναι πολλές. Δεν θα μπορούσα λοιπόν  παρά να συμμετάσχω με πολύ ενθουσιασμό στην ομάδα που έχει αποδείξει ότι μπορεί και ξέρει πώς να οδηγήσει τον τόπο ΜΠΡΟΣΤΑ.

Ευχαριστώ τον Γιώργο Χατζημάρκο για την εμπιστοσύνη. Σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση της επόμενης μέρας για τη Ρόδο , τα νησιά μας και τους κατοίκους τους, δηλώνω παρών με όλες μου τις δυνάμεις.»

 

 

 

 

Βιογραφικό

 

Ο Χρήστος Μιχαλάκης γεννήθηκε το 1978 και έχει καταγωγή από τα Απόλλωνα. Είναι παντρεμένος με την Ασπασία Στεργάκη και έχει τρία παιδιά.

Αποφοίτησε από το Βενετόκλειο. Στη συνέχεια σπούδασε Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στο University of Hertfordshire και είναι κάτοχος ΜΒΑ.

Είναι μέτοχος και γενικός διευθυντής του GEM TRAVEL και του ξενοδοχείου Cook’s Club Ialysos.

Από το 2020 είναι Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου. Το 2023 εξελέγη Β’ Αντιπρόεδρος της ΓΕΠΟΕΤ και είναι μέλος του ΔΣ της ΔΕΤΑΠ του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Παράλληλα με τον τουρισμό έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα την προσβασιμότητα.

Το 2021 ήταν μέλος της «Ομάδας Προσβάσιμου Τουρισμού» του Υπουργείου Τουρισμού. Η εταιρεία του, μαζί με την ΚοινΣΕΠ “ΑΣΚΛΗΠΙΑΔΕΣ”,  συνεργάζονται από το 2018 στο Project “ACCESSBLE RHODES” που έχει αποσπάσει 2 χρυσά βραβεία το 2019 στα Tourism Awards.

Υπήρξε πρόεδρος του ΑΠΣ “ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΠΟΛΛΩΝΩΝ” και  για πολλά χρόνια μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Ομίλου των Απολλώνων.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ