Πέτυχε «κούρεμα» των οφειλών του σε Εφορία και ΕΦΚΑ κατά 200.000 ευρώ

0
5282

Οφειλές στην Εφορία αλλά και στον ΕΦΚΑ είχε επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο νησί μας, ο οποίος κατάφερε να πετύχει «κούρεμα» ποσού 200.000 ευρώ, μέσω του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης οφειλών.

Συγκεκριμένα, ο 60χρονος επιχειρηματίας έκανε χρήση δια του δικηγορικού γραφείου Μ. Τεχνίτης & Συνεργάτες στη Ρόδο, της διαδικασίας που του δίνει πλέον ο νόμος για εξωδικαστική ρύθμιση, πετυχαίνοντας μάλιστα ένα υψηλό ποσοστό «κουρέματος» των οφειλών του, δηλαδή 60% προς Δ.Ο.Υ. και συνολικά 42% κούρεμα για όλες του τις οφειλές και καταβολή του υπολοίπου ποσού σε 240 δόσεις.

Ο επιχειρηματίας είχε οφειλές ύψους 105.000 ευρώ στη Δ.Ο.Υ. από τα οποία θα πληρώσει μόνο τις 41.000, κερδίζοντας διαγραφή 63.000 ευρώ, όπως προέκυψε από τη σύμβαση αναδιάρθρωσης χρέους που υπεγράφη.

Αντίστοιχα και οι οφειλές του προς τον ΕΦΚΑ που ανέρχονταν σε 350.000, μειώνονται σε 218.000, αφού επετεύχθη κούρεμα 137.000 ευρώ.

Συνολικά, το ποσοστό των συνολικών διαγραφών που επετεύχθησαν ανήλθαν σε 42%. Η εξόφληση των ποσών που απέμειναν μετά τη διαγραφή ρυθμίζονται με 240 μηνιαίες δόσεις, προκειμένου η επιχείρηση να μπορέσει να ανακάμψει και να διαχειριστεί με βιώσιμο τρόπο τις οφειλές της.

Η παραπάνω διαδικασία εξυγίανσης της επιχείρησης έγινε με τη χρήση του εξωδικαστικού μηχανισμού διαχείρισης οφειλών (νόμος 4738/2020), οπότε και προσκομίστηκαν όλα τα απαραίτητα νομικά και λογιστικά έγγραφα και δικαιολογητικά φακέλου προκειμένου να προκύπτει αφενός η αδυναμία ανταπόκρισης στο σύνολο της οφειλής, αλλά ταυτόχρονα και οι δυνατότητες της επιχείρησης να είναι βιώσιμη και φερέγγυα απέναντι στις πληρωμές της.

Εκτός τούτων, μέσω του υπομνήματος που συνόδευσε την αίτησή του, ο επιχειρηματίας μέσω του δικηγορικού γραφείου Μ. Τεχνίτης & Συνεργάτες, επικαλέστηκε την αλλαγή των συνθηκών της οικονομίας, την αύξηση των επιτοκίων, την αύξηση του κόστους ζωής αλλά και τις ανάγκες των τριών τέκνων του προκειμένου να λάβει καλύτερη ρύθμιση.

Σημειώνεται, μέσα από την παραπάνω διαδικασία επετεύχθη και άρση υφιστάμενων δεσμεύσεων και κατασχέσεων που είχαν επιβληθεί εις βάρος του επιχειρηματία.
Υπενθυμίζεται ότι ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών, αποτελεί ένα νομικό μηχανισμό που βοηθά νοικοκυριά, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις να διαχειριστούν της οφειλές τους και να ανακτήσουν τη βιωσιμότητα τους.

Σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση, στο νόμο μπορούν να ενταχθούν και οφειλέτες με οφειλή μόνο σε ένα πιστωτή είτε αυτός είναι τραπεζικό ίδρυμα/fund, είτε είναι το Δημόσιο.

Παράλληλα, προστατεύει τους αιτούντες από πράξεις εκτέλεσης και λοιπά καταδιωκτικά μέτρα όπως δεσμεύσεις λογαριασμών και κατασχέσεις ακίνητης περιουσίας, ενώ αναστέλλει ποινικές διαδικασίες μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο.

Πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ