Τέλενδος: Νεκρή εντοπίστηκε η 75χρονη Βρετανίδα – Είχε δηλωθεί η εξαφάνισή της πριν από 15 ημέρες

4
14799

ΒΙΝΤΕΟ

Από την επιχείρηση μεταφοράς της σορού της 75χρονης Αγγλίδας που εξαφανίστηκε στην Τέλενδο πριν 20 ημέρες και εντοπίστηκε σήμερα 20/5

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα Σάββατο 20 Μαϊου 2023 , το ΑΤ Καλυμνίων, ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Καλύμνου, η Ομάδα Διάσωσης, και το Λιμεναρχείο, ότι αναρριχητές εντόπισαν σορό γυναίκας σε υψώματα της Τελένδου.

Άμεσα Στελέχη του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Καλύμνου και μέλη της Εθελοντικής Ομάδα Διάσωσης, με τη συμμετοχή στελεχών του ΑΤ Καλυμνίων και μετά από μία δύσκολη επιχείρηση, λόγω του δύσβατου της περιοχής, που διήρκησε περισσότερο από 3 ώρες, προσέγγισαν το σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός, την παρέλαβαν και την μετέφεραν στο λιμανάκι της Τελένδου και στη συνέχεια με ιδιωτικό σκάφος στις Μυρτιές, απ’ όπου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλύμνου. Αύριο Κυριακή 21 Μαϊου η σορός θα σταλεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου για νεκροτομή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr, η σορός αναγνωρίστηκε ότι ανήκει στην 75χρονη Αγγλίδα Σούζαν Χαρτ που χάθηκε πριν 20 ημέρες, στις 30 Απριλίου 2023, όταν με το σύζυγο της είχαν επισκεφτεί την Τέλενδο.

Η 75χρονη που εργαζόταν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και ο Ελβετός σύζυγός της, Εντ, επισκέπτονταν το νησί εδώ και περίπου οκτώ χρόνια για αναρρίχηση και φέτος ήλθαν ξανά στην Κάλυμνο μετά την πανδημία μαζί με φίλους τους.

Στις 30 Απριλίου το ζευγάρι πήγαν με το καραβάκι για την Τέλενδο. Ο σύζυγος της Σούζαν και ένας φίλος τους πήγαν για αναρρίχηση. Η 75χρονη είπε ότι θα έμενε στο λιμάνι του νησιού, θα διάβαζε ένα βιβλίο και θα πήγαινε σε ένα εστιατόριο. Όμως όταν επέστρεψε ο σύζυγος της δεν τη βρήκε εκεί που είχαν κανονίσει να συναντηθούν. Ρώτησαν στο εστιατόριο που υποτίθεται ότι είχαν δώσει ραντεβού, όμως κανένας δεν την είχε δει. Έκτοτε αγνοούντουσαν τα ίχνη της.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το ΑΤ Καλυμνίων.

Δείτε video από την επιχείρηση μεταφοράς της σορού.

Πηγή: https://kalymnos-news.gr/

«Πώς μπορεί κάποιος να εξαφανιστεί χωρίς να αφήσει ίχνος;» αναρωτήθηκε η κόρη της 75χρονης, Μπέθαν, μιλώντας στη Mirror. «Κάθε ημέρα που περνάει οι ελπίδες μας λιγοστεύουν και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με τις αδερφές μου» πρόσθεσε η ίδια.

Η Σούζαν Χάρτ ήταν πρώην εργαζόμενη στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και ζούσε με τον σύζυγό της στην Ελβετία. Οι δύο τους επισκέπτονταν την Κάλυμνο κάθε χρόνο από το 2015.

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η 75χρονη είπε στον σύζυγό της ότι θα διάβαζε λίγο πριν να πάει σε ταβέρνα του νησιού.

«Κάποιος, κάπου πρέπει να έχει δει κάτι. Οι άνθρωποι δεν εξαφανίζονται χωρίς κανένα ίχνος σε μια τέτοια μικρή κοινότητα. Η μαμά έχει άνοια και είναι ευάλωτη. Πρέπει να τη βρούμε, σας παρακαλώ βοηθήστε μας» έγραψε σε δική της ανάρτηση η άλλη κόρη της αγνοούμενης, Ρουθ, που ζει στην Αυστραλία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα θερμά μου συλλυπητήρια για την μεγάλη απώλεια της λατρεμένης μητέρας και συζύγου.
    Ένα ερώτημα όμως με βασανίζει…πώς είναι δυνατόν σε ένα τόσο μικρό νησάκι να μην βρεθεί άμεσα η άτυχη γυναίκα;;

    • Ενώ εγώ που δεν εκανα, κοιτάξτε πως κατάντησα.
      Για φτύσιμο… να μη με ματιάσουνε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ