Έπαρχος Κω-Νισύρου: Δεν περιλαμβάνονται στην αρμοδιότητα μας τα παρακάτω τμήματα των δρόμων

16
7094


Καθώς υπάρχει δικαιολογημένη σύγχυση από συμπολίτες μας και ιδίως από φίλους κατοίκους της Κεφάλου , που συναντώ και συνδιαλέγομαι μαζί τους, σας διευκρινίζω ότι στην αρμοδιότητα του Επαρχείου Κω-Νισύρου και κατ’ επέκταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου , δεν περιλαμβάνεται το τμήμα της οδού , από I-KOS ARIA έως οικισμό Κεφάλου καθώς επίσης και ο παραλιακός δρόμος προς το Λιμένα Κεφάλου .

Επίσης η οδός από Σταυρού Πέραμα έως Μαστιχάρι είναι δημοτική οδός. (ΦΕΚ 3068 τ.Β΄/17-6-2022).

Στην Κέφαλο εκ μέρους του Επαρχείου εκτελέστηκαν τα έργα : σήμανσης, ηλεκτροφωτισμού , στηθαίων και διαγραμμίσεων. Και συνεχίζουμε..

Γραφείο Τύπου

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΟΠΟΥ ΛΑΛΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΟΚΟΡΟΙ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΑ, ΜΑΣ ΒΑΛΑΤΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ ΛΑΘΟΣ! ΟΙ ΜΠΑΡΕΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΙΓΚΑΚΙ; ΕΝΑ ΑΜΑΞΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΠΛΑΚΩΣΕ ΤΟΥΣ ΛΟΥΟΜΕΝΟΥΣ, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ!

  2. Κύριε Επαρχε, από το ikos μέχρι τό χωριό υπάρχουν τρεις δρόμοι ο ένας πού πάει ευθεία και ό άλλος πού περνάει από το ξενοδοχεία Ζευς,Αθηνουλα, Ελένη,του Βασίλη -Ζαχαρια Λυριστη τά δωμάτια ,σέ αυτο το δρόμο φιλοξενούνται το εξήντα τις εκατό των τουριστών και ο τρίτος πού πάει προς Λιμνιώνα . Φτιάξτε λοιπόν αυτούς πού σάς ανοίκουν καί τόν δρόμο που πάει προς το Ζεύς καί τόν δρόμο που πάει προς το λιμάνι να υποχρεώσουμε τους ιδιοκτήτες τών καταστημάτων να φτιάξει ο καθένας το κομμάτι πού βρίσκεται μπροστά από το μαγαζί του γιατί ο κύριος Δήμαρχος μας έχει γραμμενους.Τωρα όσο αφορά τόν φωτισμό σάς προσκαλώ να ανέβηκε στην Κεφαλο βράδυ νά σάς κάνω το τραπέζι για να δείτε ότι δεν ανάβει ούτε τό ένα εικοστό από τό φυτώριο μέχρι το ξενοδοχείο ikos ,στο χώρο μου για αυτά τα χάλια λέμε κρίμα τά έξοδα πού έγινα.

  3. ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΖΑΡΑΦΤΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΙΑΡΚΕΙ 56δευ. ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ 7 Η ΟΥΡΑ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΡΟΤΟΝΤΑ

  4. Εκ παραδρομής δεν σχολίασα τα στηθαία , καλώς μπήκαν στις ευθείες και στις άκρες των χωραφιών για να προστατευτούν οι στύλοι και οι άνθρωποι πρωτού αλλά δεν έπρεπε η μελέτη σας να προέβλεπε και για τον τσεσιμε ,(ο δρόμος που κατεβαίνουμε απο το χωριό προς παραλία )σε αυτό το σημείο έχουν πάει στο κρεμμο τουλάχιστον 3αυτοκινητα καί άλλα τόσα μηχανάκια, έπειτα στο κεντρικό εκεί μετά το κατάστημα μέλισσα και έπειτα από το δρόμο πού πάει προς Πολέμη καί εκεί έχουν γίνει πολλά ατυχήματα και ευτυχώς δεν είχαμε θανατηφόρο , πρωτού λοιπόν θρηνήσουμε κάποιο κάντε κάτι .

    • Καλός μπήκαν, στο σημείο που μπήκαν πως σου φαίνεται;;το έρεισμα από σχεδόν δύο μέτρα σε πολλά σημεία έμεινε μισό;;
      Τα ποδήλατα που θα κινούνται και με ποια ασφάλεια;;;
      Από τις καλλονές μέχρι τις μπάρες γιατί τόσο μεγάλη απο

  5. Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΚΩ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ; ΓΕΜΑΤΟΣ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ. ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΚΥΨΕΙ, ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΑΧΡΗΣΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΣΑΣ….

  6. Πιο αχρηστη περιφερεια και πιο αχρηστοι εκορόσωποι δεν υπηρχε ποτε. ολο και κατι εκαναν, οι νομαρχες και οι επαρχοι…

  7. Όπου λαλούν πολλοί κόκοροι, δεν ξημερώνει ποτέ, ποτέ, ποτέ!!! Αφήστε τότε, την υπηρεσία σάς, και τις ευθύνες, γειά να ξέρω μαι με ποιον έχω μαι να κάνω μαι! Απλα πράγματα!! Και ξεκάθαρα! Όχι πλέον από τον Άννα στον Καϊάφα! Να καταργηθεί και η περιφέρεια! Όχι πλέον ανθρώπους γλάστρες!

  8. Ε καλά,ο Καμπανής ότι μπορεί κάνει οι μηχανικοί αποφασίζουν που θα μπούνε οι μπάρες κτλ και όταν είναι σβηστά τα φώτα μπορεί να φταίει η ΔΕΗ ή να κάηκαν οι λάμπες.Ο έπαρχος από ότι γνωρίζω γιατρός είναι, δεν είναι μηχανικός, για να ξέρει που πρέπει να μπει τι και πως

  9. Έχοντας πιστεύω,την υποχρέωση να απαντήσω σε επώνυμες αναφορές όπως αυτές του φίλου Δ.Ζερβού και Παππούλη Ιωάννη , χωρίς να έχω την πρόθεση αποποίησης ευθυνών ή να μετακινώ τις ευθύνες από την Περιφέρεια στο Δήμο ή απο τον Δήμο στην Περιφέρεια , κάτι που δεν λύνει τα προβλήματα ,έχω να αναφέρω τα κάτωθι:
    Πρώτον ,όσον αφορά τον φωτισμό από το φυτώριο μέχρι το ξενοδοχείο i-kos, έχει γίνει προγραμματική σύμβαση του έργου μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου της Κω εδώ και 8 χρόνια περίπου ,για τον συγκεκριμένο οδό φωτισμό που έχει αναφέρει ο Δ. Ζερβός .
    Έως και σήμερα το έργο δεν έχει παραληφθεί από τις υπηρεσίες του δήμου και ως εκ τούτου δεν έχει παραδοθεί στις τεχνικές υπηρεσίες των Τεχνικών έργων του Επαρχείου Κω.
    Δεύτερον στηθαία (προστατευτικές μπάρες )δεν τοποθετούνται σε οδικό δίκτυο , βάση νόμου όπου το όριο ταχύτητας δεν υπερβαίνει τα 50 km/h
    Όλα αυτά σας τα αναφέρω, εκ μέρους της διεύθυνσης τεχνικών έργων,όχι για να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα . Κατανοώ τους λόγους που προκαλούν ανησυχία στους κατοίκους της Κεφάλου
    ευχαριστώ για την φιλοξενία
    Καμπανής Ιωάννης

    • ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΥΡΙΕ ΕΠΑΡΧΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ

  10. Τι να περιμενει κανεις απο μια αχρηστη περιφερεια////. Μας λετε τι σας ανηκει και τι δε σας ανηκει. Και αυτα που σας ανηκουν, γεματα προβληματα ειναι. Ειστε η πιο ανικανη περιφερεια!!

  11. Ψαχνω να βρω το εργο της περιφερειας. 3 χρονια ενας φωτισμος και δε λεει να τελειωσει. Οι λακκουβες σε ολο το δικτυο τα χορτα, τα σκουπιδια, ειναι κατι που το βλεπουν οι τουριστες και μας κοροιδευουν. Και ερχεστε να μας πειτε τι ειναι δικο σας και τι δεν ειναι? Ελεος!!
    Δουλεψτε λιγο για το νησακι μας και μη βγαζετε απο πανω σας τις ευθυνες!!

  12. Καλός μπήκαν, στο σημείο που μπήκαν πως σου φαίνεται;;το έρεισμα από σχεδόν δύο μέτρα σε πολλά σημεία έμεινε μισό;;
    Τα ποδήλατα που θα κινούνται και με ποια ασφάλεια;;;
    Από τις καλλονές μέχρι τις μπάρες γιατί τόσο μεγάλη απόσταση;;

  13. Κύριε Επαρχε, από το αεροδρόμιο έως τού κυρίου Ζερβου τό βενζινάδικο έχει όριο ταχύτητας τα 70χιλ.αλλα για τούς μελετητές έχουν ποιο μεγάλη αξία οι στηλοι από τούς ανθρώπους, γιατί στις πόρτες έχει στηθαία αφού το όριο είναι 40χιλ.και γιατί οι Ιταλοί έβαλαν κολονακια στο δρόμο προς λατομείο? τώρα όσο αφορά τα φώτα από το φυτοριο μέχρι το ikos,ε τί νά κάνουμε αυτή είναι η χώρα μας, έχει και χειρότερα, αλλά νά μήν τά γράφουμε γιατί μας κοροϊδεύουν οι τουρίστες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ