Επίσκεψη Ιατρικών κλιμακίων στη Νίσυρο

0
1293

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ

 

Τη Νίσυρο θα επισκεφτούν το προσεχές διάστημα Ιατρικά κλιμάκια διαφόρων ειδικοτήτων. Η Δημοτική αρχή προσπαθεί να συνεισφέρει με κάθε τρόπο στη βελτίωση των παροχών υγείας στο νησί μας.  Η πρόληψη και την ενημέρωση των κατοίκων μαζί με την ιατρική περίθαλψη αποτελεί βασικό παράγοντα στην αναβάθμιση της ιατρικής περίθαλψης..

Η υγεία αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση για την ευημερία και την πρόοδο της Νισύρου αλλά και για τη διατήρηση σταθερής και αδιάλειπτης οικονομικής και κοινωνικής προόδου.  Για  αυτό το λόγο προσπαθούμε με κάθε τρόπο να έχουμε πολλές επισκέψεις ιατρικών κλιμακίων στη Νίσυρο με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων στοχεύοντας στη βελτίωση της ποιότητας της ιατρικής περίθαλψης. «Πρώτα ο πολίτης», είναι το σύνθημα της δημοτική αρχής.

 

Παραθέτουμε το Πρόγραμμα  των επισκέψεων των ιατρικών κλιμακίων:

 

       28 Απριλίου 2023  – 30 Απριλίου 2023: Κινητό Υγειονομικό Κλιμάκιο των Ενόπλων Δυνάμεων

«Υγειονομική Μέριμνα για όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις» και πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής Αναβαθμισμένης Δυνατότητας ΕΔ «Προμηθεύς» έτους 2023.

Το επταμελές κλιμάκιο θα απαρτίζεται από Οφθαλμίατρο, Παθολόγο, Καρδιολόγο, Ω.Ρ.Λ., Ορθοπεδικό και 2 Νοσηλευτές.

Ο Δήμος Νισύρου θα φροντίσει για τη διαμονή και διατροφή του Υγειονομικού κλιμακίου.

 

       27 Μαΐου 2023 – 29 Μαΐου 2023: Πιλοτική εκστρατεία ενημέρωσης εμβολιασμών παιδιών

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, οργανώνουν εκστρατεία ενημέρωσης γονέων σε Δήμους  της Επικράτειας, σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών. Η εμβολιαστική ενημέρωση των γονέων θα αφορά στη χρησιμότητα των εμβολίων

1)       Για τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), γνωστό στη χώρα μας και ως εμβόλιο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

2)       Της μηνιγγίτιδας τύπου Β.

3)       Νόσου Sars -Cov2

Στην ενημέρωση θα μιλήσουν επτά (7) παιδίατροι, οι οποίοι θα παρέχουν και έλεγχο εμβολίων των παιδιατρικών βιβλιαρίων.

 

       30 Μαΐου 2023 – 1 Ιουνίου 2023:  Ενημερωτική ομιλία για τον καρκίνο του δέρματος

Ο Όμιλος εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», με πενταμελές κλιμάκιο, διοργανώνει ενημερωτική ομιλία για τον καρκίνο του δέρματος, το μελάνωμα και το μη μελανοκυτταρικό καρκίνο του δέρματος και για την πραγματοποίηση δερματολογικών εξετάσεων σπίλων.

 

       31 Μαΐου 2023:  ΑΜΚΕ «Με οδηγό το διαβήτη»

Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής εκστρατείας πρόληψης, εκπαίδευσης και ενημέρωσης για τη νόσο του σακχαρώδη διαβήτη, το νησί μας θα επισκεφτούν 5 εξειδικευμένα άτομα .

Ο Δήμος Νισύρου συμβάλλει ενεργά παρέχοντας διαμονή καθώς και διατροφή.

 

       18 Ιουνίου 2023 – 22 Ιουνίου 2023: Εκστρατεία Προληπτικής Ιατρικής – Πρόγραμμα «Υποστηρίζουμε τη ζωή»

Το Σωματείο φίλων κοινωνικής παιδιατρικής «ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ» με τη σύμπραξη ΓΕΝ/ΓΕΕΘΑ διοργανώνει Πρόγραμμα Εκστρατειών Προληπτικής Ιατρικής και Ενημέρωσης  σε νησιά του Αιγαίου. Το κλιμάκιο θα αποτελείται από 15-20 εθελοντές.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ