Μηνύματα για Το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου – 56 χρόνια μετά, δεν ξεχνούμε

2
3083

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 56 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ

 

Το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, οδήγησε τη πατρίδα μας σε μια από τις πιο μαύρες περιόδους της μεταπολεμικής ιστορίας της με αποκορύφωμα την τραγωδία της Κύπρου.

Η 21η Απριλίου είναι μια μέρα που κανένας δεν πρέπει να ξεχνά, καθώς η ξενοκίνητη Χούντα των Συνταγματαρχών επέβαλε ένα ανελεύθερο και αντιδημοκρατικό καθεστώς και έθεσε την πατρίδα μας σε διεθνή απομόνωση.

Δεν ξεχνάμε τα εγκλήματα της χούντας, δεν ξεχνάμε τις διώξεις, τις φυλακίσεις, τις εξορίες, τις δολοφονίες. Η μνήμη πρέπει να παραμένει ζωντανή στην καθημερινότητά μας, στα σχολεία, στον δημόσιο διάλογο.

Η μαύρη επέτειος του δικτατορικού καθεστώτος της 21ης Απριλίου 1967 μας υπενθυμίζει ότι  τίποτα δεν χαρίζεται, η δημοκρατία κερδήθηκε με τους αγώνες του Ελληνικού λαού.

Υπενθυμίζει σε εμάς στη Νίσυρο ότι τα μεγάλα κοινωνικά επιτεύγματα, η κοινωνική πρόοδος και η δίκαιη ανάπτυξη που συντελείται στο νησί μας, για να διατηρηθούν και να θωρακιστούν απαιτούν σταθερό ενωτικό μέτωπο και εγρήγορση χωρίς κανένα καθησυχασμό.

Εμείς οι ακρίτες της Νισύρου τιμούμε τη μνήμη των αγωνιστών της Δημοκρατίας Θεοχάρη Μαναβή, βουλευτή, και Βίκτωρα Νέτα, δημοσιογράφο,  που την μαύρη περίοδο της χούντας ήταν εξόριστοι στο νησί μας. Η Νίσυρος, όπως και άλλα Ελληνικά νησιά, είχαν χρησιμοποιηθεί ως τόποι εξορίας από τους χουντικούς.

 

Χριστοφής Ι. Κορωναίος

Δήμαρχος Νισύρου

 

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Δωδεκανήσου

Κως, 21/4/2023

Το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 56 χρόνια μετά, δεν ξεχνούμε

56 χρόνια μετά από την αποφράδα ημέρα της 21ης Απριλίου 1967 που επιβλήθηκε στην Ελλάδα η στυγνή Δικτατορία των Συνταγματαρχών που άφησε στο σκοτάδι τον ελληνικό λαό για 7 ολόκληρα χρόνια, θυμόμαστε, τιμούμε, αγωνιζόμαστε.

«56 χρόνια μετά, δεν ξεχνούμε τα δεινά που επέβαλε το δικτατορικό καθεστώς, το πλήγμα στην Δημοκρατία, την τραγωδία της Κύπρου.

Οι αγώνες των Ελλήνων για Δημοκρατία και ελευθερία παραμένουν πολιτικά και ιστορικά επίκαιροι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. τιμά τους αγωνιστές της Δημοκρατίας που δεν φοβήθηκαν, δεν δίστασαν, που υπερασπίστηκαν ιδέες και ιδανικά. Η μαύρη επέτειος του πραξικοπήματος αναδεικνύει την διαρκή ανάγκη να θωρακίζουμε και να προστατεύουμε τη Δημοκρατία και τις αξίες της.

Σε μια περίοδο που η ακροδεξιά και οι νοσταλγοί του ναζισμού σηκώνουν κεφάλι σε Ελλάδα και Ευρώπη οφείλουμε να βρισκόμαστε σε συνεχή εγρήγορση και με ενωτικό μέτωπο απέναντι σε όσους καραδοκούν να αναβιώσουν εθνικιστικές, νεοναζιστικές και αντιδημοκρατικές ιδέες, που οδηγούν στην κατάλυση της Δημοκρατίας και των ελευθεριών του πολίτη.

 

Το Γραφείο Τύπου

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΠΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΔΕΝ ΠΕΙΝΟΥΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΤΡΩΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ.ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΕΟ ΓΟΥΔΙ.ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΟΛΟΥΣ.

  2. Μετα την χουντα ακολουθησε με την δημοκρατία ο απόλυτος ξεπεσμός και καταστροφή της Ελλάδας.

    Δείτε τα χάλια μας από την μεταπολίτευση εως σήμερα. Καταχρεωμένοι ,μια Ελληνική κοινωνία σακατεμένη ,χωρίς μέλλον για τις επόμενες γενιες. Ο περίγελος της Ευρώπης. Ποιοι μας κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια …δείτε τις φωτογραφίες τα ρεμάλια του Πολυτεχνείου που μεταφέρουν την σημαία. Οι μιζαδόροι και οι κομπιναδόροι που μπλέχτηκαν σε όλα τα σκάνδαλα και οδήγησαν τον τόπο στο τέλμα που ζούμε σήμερα. Η Ελλάδα εμπάτε σκύλοι αλλέστε…..πολυπολιτισμική κοινωνία……χωρίς κανένα πυλώνα να σταθεί. Οικογένεια?? Ομοφυλοφιλοι μπαμπάδες με παιδιά? Θρησκεία ? Έξω από τα σχολεία. Πολύ κοντόφθαλμα κρίνετε την ιστορία με κλισέ του τύπου αρρεστά στην λογική ‘ κατω η δικτατορία» , για ρωτήστε λοιπόν στα καφενεία και τους παππούδες …σίγουρα θα ακούσετε μακάρι να υπηρχε ένας Παπαδόπουλος και σήμερα να καθαρίσει τον σταύλο της Δημοκρατίας με τις χιλιάδες αυτοκτονίες Ελλήνων που φτάνουν στην ανεχεια καθε χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ