KKE: Με αφορμή τις δηλώσεις Θ. Πλεύρη για μετατροπή όλων των δημοσίων νοσοκομείων σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου

1
1281

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Β Δωδ/σου

Με αφορμή τις δηλώσεις Θ. Πλεύρη για τα δημόσια νοσοκομεία όπως  αυτό της Κω

 

Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχόλιο του γραφείο τύπου του ΚΚΕ ΄

«Οι δηλώσεις του κ. Πλεύρη για μετατροπή όλων των δημοσίων νοσοκομείων σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, είναι όντως “η φιλοσοφία της ΝΔ”, που αν εφαρμοστεί θα την πληρώσουν πολύ ακριβά ασθενείς και υγειονομικοί.»

 

Αυτό ομολόγησε άλλωστε ο  υπουργός υγείας της ΝΔ Θ. Πλεύρης στην συζήτηση της ερώτησης με θέμα :να στελεχωθεί άμεσα το Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας της Κω με όλο το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στην Βουλή λέγοντας ότι η απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια στο «Ιπποκράτειο» Γενικό Νοσοκομείο  Κω   «είναι ακριβώς  το   παράδειγμα που δείχνει   πόσο   από   εδώ  και   πέρα   μπορούμε   να   αντιμετωπίσουμε   κενά   στο Εθνικό Σύστημα Υγείας»

 

«Η “ευελιξία” που εξασφαλίζει η μορφή των ΝΠΙΔ αντιστοιχεί στην επιτάχυνση της προσαρμογής του “δημόσιου χαρακτήρα των νοσοκομείων” στους κανόνες της επιχειρηματικότητας και της εμπορευματοποίησης των εργασιών τους.

Οι ασθενείς θα συνεχίσουν να πληρώνουν έμμεσα και άμεσα. Ανοίγει ο δρόμος για νοσήλια και το κράτος θα “ξεφορτωθεί” περισσότερες δαπάνες από τον προϋπολογισμό.

Πρόκειται για έναν δρόμο που έχουν στρώσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Νοσοκομείο Σαντορίνης, το οποίο επί των ημερών της  υβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ εντάχθηκε στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας, αντί για το ΕΣΥ.

Η απόρριψη των σχεδίων της ΝΔ είναι αυτονόητη και απαιτεί ισχυρό ΚΚΕ στις εκλογές και ισχυρό λαϊκό κίνημα, για να τους αντιπαλέψει με καλύτερους όρους»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ένα χρόνο άνεργοι υγειονομικοί ανεμβολιαστοι και το ΚΚΕ απ’την πρώτη ώρα έπρεπε να το έχει σημαία τηρούσε σιγή ιχθύος. Αυτά!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ