Κατερίνα Γαβαλά: Η Ιστορία και ο Πολιτισμός μας ως ψυχικό και πνευματικό καταφύγιο !

1
1704


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΑΒΑΛΑ: Η Ιστορία και ο Πολιτισμός μας ως ψυχικό και πνευματικό καταφύγιο ! 

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή της στο Μουσείο Καλύμνου, η υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δωδεκανήσου κα Κατερίνα Γαβαλά δήλωσε το εξής: 

«Μέσα στην ιδιαιτέρως απαιτητική προεκλογική περίοδο, επισκέφθηκα με άλλη ματιά το Μουσείο Καλύμνου στο αγαπημένο μου νησί και επιβεβαιωσα  τον εντυπωσιακό πλούτο του πολιτισμού που αποκαλύπτει.

Ομολογώ πως σπανίως «αποσωματοποιούμαι», μα ο συγκεκριμένος χώρος με την τόσο σημαντική ιστορική βαρύτητα, ασκεί στον επισκέπτη έναν τέτοιο μαγνητισμό, που το ταξίδι στην ιστορία του τόπου μας γίνεται ολοζώντανο.

Η Κάλυμνος έχει πλούσια και σημαντική ιστορία, για την οποία πρέπει να είμαστε υπερήφανοι αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να συνεχίσουμε να την αναδεικνύουμε μεταλαμπαδεύοντας τις κορυφαίες στιγμές της στις επόμενες γενιές.

Είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στα Μουσεία και στους Φορείς που συμβάλλουν στη διατήρηση και την προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ακόμη σημαντικότερη και η έμπρακτη στήριξη, καθώς και η αρωγή μας στην αντιμετώπιση των όποιων δυσκολιών τους.

Στη διάρκεια της επίσκεψής μου, συνομίλησα με το προσωπικό του Μουσείου και ενημερώθηκα για τα ανοικτά ζητήματα, αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά τη θερινή ιδίως περίοδο λόγω έλλειψης προσωπικού.

Είναι πρόκληση και στοίχημα η προσπάθεια διατήρησης της καλυμνιακής ιστορίας και του πολιτισμού.

Για την τοπική πολιτιστική κοινότητα είναι άλλωστε μεγάλης σημασίας το ισχυρό παρελθόν με το πολλά υποσχόμενο μέλλον του νησιού μας.

Αέναος στόχος είναι ακόμη περισσότεροι ανθρώποι να επισκέπτονται το νησί μας, και το Μουσείο μας, να γίνονται κοινωνοί της Ιστορίας μας ανακαλύπτοντας τις κορυφαίες της στιγμές, αλλά και να να φεύγουν «Καλύμνιοι στην καρδιά», ως άτυποι πρεσβευτές όλων όσων η Κάλυμνος συμβολίζει διαχρονικά».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ